2022 september 19 N.a.v. onze schriftelijke vragen: Sfeerverlichting Beatrixstraat moet ook anders

N.a.v. onze schriftelijke vragen: Sfeerverlichting Beatrixstraat moet ook anders

N.a.v. onze schriftelijke vragen: Sfeerverlichting Beatrixstraat moet ook anders

De sfeerverlichting in de bomen langs de Beatrixstraat is toch niet op de juiste manier aangebracht, dat zegt de gemeente Den Helder. In recente antwoorden op politieke vragen door Marcel Karhof van Behoorlijk Bestuur, over sfeerverlichting in het Loopuytpark, zei het college nog dat de verlichting in de Beatrixstraat met een speciale constructie was bevestigd zodat de boom er geen last van heeft.
Lees het artikel van Regio Noordkop hieronder ⤵️
Den Helder – De sfeerverlichting in de bomen langs de Beatrixstraat is toch niet op de juiste manier aangebracht, dat zegt de gemeente Den Helder. In recente antwoorden op politieke vragen door Marcel Karhof van Behoorlijk Bestuur, over sfeerverlichting in het Loopuytpark, zei het college nog dat de verlichting in de Beatrixstraat met een speciale constructie was bevestigd zodat de boom er geen last van heeft.Gemeenteraadslid Marcel Karhof van Behoorlijk Bestuur had het college gevraagd waarom de ondernemers rondom het Loopuytpark van de gemeente te horen hadden gekregen dat zij geen sfeerverlichting in de bomen mochten aanbrengen, terwijl dit in de Beatrixstraat wel volop gebeurt. Daarop zei het college dat zij niet onwelwillend staat tegenover sfeerverlichting, maar dat deze niet in de bomen aangebracht mag worden omdat dit tot schade zou leiden. In de Beatrixstraat waren er volgens het college speciale constructies aangebracht, welke niet bevestigd zijn aan de bomen. “De boom heeft hier dan ook geen last van. Alle overige verlichting in bomen is niet toegestaan en zal ook weggehaald worden”, aldus het college in antwoord op vragen van Behoorlijk Bestuur.

Dit zou wel het geval zijn in de bomen bij het Stadspark. Daarover was het college naar eigen zeggen al in gesprek met de ondernemersvereniging. Een kijkje in de Beatrixstraat laat zien dat er ook daar geen sprake is van speciale constructies: De sfeerverlichting is met plastic of ijzeren snoeren strak om de bomen gebonden. Gevraagd naar een reactie zegt de gemeente dat dit inderdaad ook niet de bedoeling is: “Dit is een ongewenste situatie en wij zijn op zoek naar een alternatieve oplossing.” De eerdere antwoorden van het college over de verlichting in de Beatrixstraat lijken dus niet te kloppen.

“De gemeente zegt nu opzoek te gaan naar alternatieven, maar dat is pas nadat de ondernemers in Julianadorp met een initiatief zijn gekomen”, aldus Karhof. “Nu blijkt dat het in de stad al jaren met tiewraps en ijzerdraadjes vast zit. Ik ben geen boomdeskundige, maar je kunt zo bedenken dat als je ijzerdraad strak om een boom bindt dat het in de schors gaat groeien.” Karhof is vooral verbolgen over de ogenschijnlijk ongelijke behandeling van de ondernemers in de Helderse binnenstad en in Julianadorp: “Er werd eigenlijk van te voren al nee gezegd tegen de ondernemers rondom het Loopuytpark. Vanachter een bureau wordt dan iets gezegd wat achteraf niet blijkt te kloppen.” Karhof hoopt dat de gemeente alsnog om tafel wil met de ondernemers uit Julianadorp om te komen tot een oplossing. Het college heeft al gezegd dat er een overleg komt.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER