2022 oktober 11 Verslag, 6 Oktober 2022, Regionale Raadscommissie

Verslag, 6 Oktober 2022, Regionale Raadscommissie

Verslag, 6 Oktober 2022, Regionale Raadscommissie

Vorige week waren Sjoerd Oudijk en Netty Kolsteeg namens onze fractie aanwezig bij de regionale raadscommissie in Schagen aanwezig.
Behoorlijk Bestuur kijkt om diverse redenen kritisch naar regionale clubs/overleggen als deze.
Hieronder een verslag ⤵️
Impressie bijeenkomst d.d. 6 oktober 2022 bij de Regionale Raadscommissie  in Schagen.
Ik had gisterenavond het idee dat ik bij een bijeenkomst van de landelijke D66 aanwezig was.
De 2030 agenda moet kost wat kost gehaald worden.
De presentaties worden doorgestuurd naar de diverse gemeenten.
Lastige vragen werden niet beantwoord, de dames hielden hun verhaal en vragen die afweken van het gestelde doel werden niet beantwoord of “waren al besproken” dus dan had het geen zin om die hier weer te stellen. Dat ging met name over o.a. Kernenergie dat in het hele verhaal niet voorkomt.
➡️De woorden van mevrouw Rasch over het energietekort, waren de letterlijke woorden van de overheid “het is goed dat wij nu schaarste leren kennen” waarom werd er niet bij verteld.
➡️Een hele goed vraag van mijn buurman was, waarom Tennent, dat in Duitsland (centrale) staat en van ons netwerk gebruik maakt daar niets voor hoeft te betalen, dat gaat over onze rug zei hij totaal terecht.
➡️Waarom wordt er niet gesproken over kernenergie? Volgens een van de aanwezigen zijn de meeste partijen in NHN voor de bouw van kerncentrales, zelfs Groen Links, stelde hij.
➡️Te zien is dat 100 windmolens 1/34 stroom leveren voor Nederland (staat in de presentatie)
Dus reken maar uit hoeveel van die wentelwieken er nodig zijn.
➡️Een grote elektriciteit centrale beslaat hectaren aan grond, dus dat kost weer bomen/natuur.
➡️De vraag over de tijdsduur, want waterstof, wentelwieken, daarbij nog wat gebeurt er als er geen wind staat, of geen zon schijnt? Dan wordt verwezen naar waterstof, wat natuurlijk totaal niet reëel is, aangezien dit ook stroom nodig heeft, duur is en het duurt nog jaren voordat, ALS, er wat mee gedaan wordt.
➡️Men blijft benadrukken dat iedereen van het gas af moet en van de fossiele brandstoffen, gezien de door de overheid gestelde agenda 2030/2050.
➡️Ook werd mijn reactie dat de datacentra gigantisch veel stroom en water vreten, niet in dank afgenomen door een raadslid, die mij met nadruk vertelde dat kost wat kost de 2030 doelen moeten worden gehaald en dat wij datacentra nou eenmaal nodig hebben.
➡️Verder waren er nog veel zoekgebieden op de kaart, want gebleken is dat al besluit de Provincie waar wentelwieken moeten komen, zodra dit landt bij de betreffende streek, de bevolking er daar heel anders over denkt.
➡️Verder niets over de milieuschade door de wentelwieken, zonnepaneelweiden en de Noordzee die ze vol willen bouwen.
➡️Verder werd er nog gehint naar het geld dat iedere gemeente heeft gehad voor de klimaatwaanzin, dat er wordt gecontroleerd of dit inderdaad daaraan wordt besteed, stel je voor, je zou het MKB of de bevolking een steuntje in de rug geven.
➡️Ook werd er gezegd, dat als de gemeente meer geld voor de klimaatdoeleinden nodig heeft, dit ruimhartig door de Provincie zal worden verstrekt.
➡️Verder werd er ook aangeraden dat het raadzaam is als de aangestelde klimaatambtenaren zich met bouwprojecten in een vroeg stadium gaan bemoeien i.v.m. met gas en plaatsing wentelwieken.
➡️Als ik al die plannen zie, begrijp ik waarom Kaag de accijns/BTW niet wil weghalen, al betalen wij het meest van heel Europa, al deze plannen gaat miljarden kosten, en de bevolking mag het allemaal opbrengen.
➡️Over het stoppen van gas verkopen in het buitenland i.p.v. eigen bevolking te helpen heb ik ook niets gehoord.
Commissielid Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER