2022 oktober 12 Verslag van 4 OKTOBER 2022, deze bijeenkomst ging over VEILIGHEID

Verslag van 4 OKTOBER 2022, deze bijeenkomst ging over VEILIGHEID

Verslag van 4 OKTOBER 2022, deze bijeenkomst ging over VEILIGHEID

Onze raadsfractie woont is aanwezig bij diverse bijeenkomsten.
Vorige WEEK, 4 OKTOBER werd er een bijeenkomst gehouden over VEILIGHEID.
Hieronder leest u een verslag hierover. In de afbeelding vindt u het PROGRAMMA.

Presentatie VVH d.d. 4 oktober 2022⤵️

 

Hieronder een klein sfeerverslag:
Er waren 7 tafels, waar de diverse takken van de VVH waren vertegenwoordigd en waar je ook zelf punten in kon leveren.
Voor mij opvallende punten waren:

✅Bij alle takken van de VVH is er sprake van een personeelstekort.

✅Bouw -en woningtoezicht is NIET uitgeplaatst. Er zijn een groot aantal zaken die zij niet aanpakken omdat zij door personeelstekort moeten “afschalen”

✅De “omgevingsdienst” is niet slechts voor hulp met handhaving, maar ook om ons het beleid van de overheid door de strot te drukken, deze “omgevingsdienst’ wordt aangestuurd door de provincie. Deze “omgevingsdienst” is namelijk de dienst die de evenementen op basis van de stikstof leugen verbiedt, niet onze eigen gemeente, die heeft hier geen zeggenschap over. Onze eigen dienst zou het liever ook anders geregeld zien. Dus nu gaan de evenementen Den Helder naar de “omgevingsdienst” en die beoordelen dit evenement aan de hand van het ondeugdelijke stikstof rapport. Toen ik vroeg op welke manier je als organisator bezwaar hiertegen kunt indienen kreeg ik als antwoord dat dit niet bij de eigen gemeente kan, die staat hierbuiten. De organisator zal een extern bureau in moeten schakelen die de berekeningen gaat uitvoeren, natuurlijk aan de hand van de overheidstabel, en dat mag je opsturen naar de “omgevingsdienst” met andere woorden, je kunt er geen fluit aan doen.

✅Verder bij de tafel ondermijning heb ik aangegeven dat ik dit een zeer vaag begrip vind en dat een winkel die witwast volgens mij niet “bovengronds” is maar gewoon deel uitmaakt van de betreffende criminele organisatie, er kwam hier geen antwoord op. Er is echter wel een speciale ambtenaar aangenomen voor “ondermijning” Verder zijn de kappers onschuldig 😊 wat betreft corruptie in de medische wereld, daar is niets aan te doen, over de aanpak van drugsmisbruik was er niet veel nieuws te melden.

✅Ook wat betreft zorgfraude geen veranderingen, er zijn 2 opsporingsambtenaren voor een groot gebied en de bewezen fraudeurs zijn nog steeds niet gepakt, dus in dit geval heeft de misdaad geloond. Verder wordt er een strakkere intake gedaan, maar dat wisten we al.

✅De handhavers toonden ons hun kleding en attributen en hadden het over agressiviteit richting de boa’s. Zij dragen pepperspray, gummiknuppel en een body Cam, echter die body Cam is niet voor alle boa’s.

✅Wat me ook opviel is dat er steeds meer camera’s worden geplaatst maar die worden alleen maar uitgelezen als er meldingen zijn. Dus zonder meldingen worden de camera’s niet uitgelezen en heb je er in principe niets aan.

✅Voor de rest werd ons verteld dat de VVH rechtstreeks zijn opdrachten krijgt van het college, ook als afdelingen/bewoners verzoeken indienen gaat dit via het college.

✅Het Veiligheidshuis was er ook en vertelde ons over de zgn. ankereplaatsen voor opvang van daklozen. Dit zijn containerwoningen met een bed en wasgelegenheid. Dakloze mensen, die niet vrijwillig dakloos zijn, zijn hier ontzettend dankbaar voor. Er werd ons gevraagd of de raad zich hard kan maken voor meer ankerplaatsen. Overigens worden deze ankerplaatsen niet in de wijken geplaatst. Wat betreft overlast van statushouders, daar kan het VVH niets aan doen, de COA is een overheidsorgaan.

✅Verder niet zoveel nieuws bij het ketenhuis.
N. Kolsteeg
Commissielid Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER