2022 oktober 22 ..VERTROUWEN, een ingezonden brief

..VERTROUWEN, een ingezonden brief

..VERTROUWEN, een ingezonden brief

Peter Jonas schreef een goed stuk over het absurde Hotel plan op Willemsoord ‘Kleine Werf’.

In de krant van vandaag ⤵️
VERTROUWEN
In de krant van zaterdag 15 oktober moeten we lezen dat het vertrouwen in ons gemeentebestuur nog verder is gezakt en nu uitkomt op een schamele 10 procent. De voornaamste reden die in het artikel wordt opgevoerd is het feit dat het gemeentebestuur doof is voor de stem van de inwoners. Exemplarisch is de gang van zaken rond de totstandkoming van het gemeentehuis op Willemsoord.

Dan denk je dat dit tot nadenken zou stemmen. Maar de toekomst is voorspelbaar in politiek Den Helder. Volgende wig tussen bevolking en bestuur ligt al klaar. De proefballon is twee jaar geleden al opgelaten en heet De Kleine Werf. De eerste tekenen van verzet hiertegen deden het college haastig besluiten om eerst een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren. Eerst de rust herstellen, nietwaar.
Je had mogen verwachten dat het college een plan zou ontwikkelen om de benodigde faciliteiten te creëren voor de ontwikkeling van Willemsoord tot de Tall Ships reparatiebasis. Zeker na het succes van de revisie van de Stad Amsterdam in Dok 2 dat de potentie van Willemsoord heeft bewezen. Maar niets van dit alles.
In de krant van 18 oktober wordt gemeld dat de uitkomst van de studie luidt: ’Voor hotel is geen ruimte op Willemsoord Maar…’ Puntje, puntje betekent dat er een sluiproute wordt geboden. Nu is het interessant om te zien of de raad luistert naar de bevolking of de oren laat hangen naar de belangen van een paar ondernemers. Dat worden weer interessante tijden. Onder druk van commerciële partijen wordt achter de schermen hard gewerkt aan het plan om De Kleine Werf door de strot van de Helderse gemeenschap te duwen.

Een hotel in het gebied van de nachthoreca. Wie verzint dit, maar belangrijker is om te weten: wie heeft het in Den Helder voor het zeggen? De stem van de bevolking of de belangen van een paar? Er liggen weer een paar politiek rumoerige jaren voor ons. Maar misschien heeft de Helderse politiek het rapport over vertrouwen ook gelezen en gaan ze eerst eens luisteren voor er weer een heilloze weg wordt ingeslagen. Beter ten halve gekeerd…
P. JONAS
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER