2022 oktober 31 Motie> het scheiden van plastic moet anders

Motie> het scheiden van plastic moet anders

Motie> het scheiden van plastic moet anders

Woensdag 2 november dienen wij een motie in die betrekking heeft op het scheiden van plastic.
Sjoerd Oudijk legt uit waarom

REGIO NOORDKOP schreef:
Den Helder – Plastic scheiden moet anders als Sjoerd Oudijk er iets aan kan doen. Het raadslid van Behoorlijk Bestuur dient daarom bij de aanstaande raadsvergadering op 2 november een motie in om te onderzoeken of nascheiding van plastic door de afvalverwerker in plaats van bronscheiding door de burger tot betere resultaten leidt.

“Iedereen is heel ijverig aan het scheiden, maar landelijk blijkt dat 50 tot 75% van het ingezamelde PMD in de verbrandingsoven beland”, zegt Oudijk, “dat moet anders!” Gemeentes als Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn op basis van onderzoeken van bijvoorbeeld de Wageningen Universiteit al overgestapt op nascheiding voor wat plastic betreft. “Nascheidingsinstallaties worden steeds beter en de opbrengst van herbruikbaar plastic wordt dus hoger”, zegt het raadslid. Bronscheiding blijft in onderzoeken wel een reëele optie voor papier, textiel en GFT.

Met de motie hoopt de fractie te bereiken dat de gemeente gaat onderzoeken of nascheiding van plastic voor de gemeente Den Helder een beter optie is. “Plastic scheiden geeft de burger natuurlijk een goed gevoel, maar dat is het enige. Effect heeft het minder.”

Video en beeld RegioNoordkop
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER