2022 december 15 Uitvoering van onze motie LED verlichting

Uitvoering van onze motie LED verlichting

Uitvoering van onze motie LED verlichting

Fijn dat onze motie uitgevoerd wordt.
Zeker ivm de snel stijgende energielasten vonden wij dat de oude verlichting vervangen moest worden.

Regio Noordkop Stijn Vos, schreef hierover:

Drie sportcomplexen krijgen versneld LED verlichting

Den Helder – Sportparken de Streepjesberg, Julianadorp (JVC en JHC) en De Schooten (tennis Zeemacht) worden versneld voorzien van LED verlichting. Het college wil daar €150.000,- voor uittrekken. Bij de andere sportparken in Den Helder zijn de afgelopen jaren al steeds LED lampen geplaatst bij renovatie of onderhoud. Vanwege de stijgende energiekosten acht de gemeente het noodzakelijk om de resterende lampen direct al te vervangen.

Bij de afgelopen begrotingsvergadering diende Behoorlijk Bestuur een motie in waarmee het college opdracht kreeg om de lampen bij FC Den Helder te vervangen door LED lampen. Wethouder Fotigui Camara zei daarop dat hij graag wilde inventariseren bij welke verenigingen nog meer sprake is van verouderde verlichting. De uitkomst is dat dit alleen op de drie eerder genoemde sportparken nog het geval is. Op alle andere complexen is de verlichting de afgelopen jaren op organische wijze vervangen, aldus Camara.

Sportverenigingen betalen zelf hun energierekening. De faciliteiten zijn echter wel in eigendom bij de gemeente. Het college wil een krediet van €150.000,- beschikbaar stellen om de faciliteiten volgend jaar te vernieuwen: “Dit levert een substantiële energiebesparing op en daardoor lagere kosten voor de gebruikers; de verenigingen die de sportaccommodaties huren van de gemeente”, aldus het college. Ook vindt er binnenkort een gesprek met het zwembad plaats om te kijken wat de gemeente voor hen kan betekenen.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER