2023 januari 12 Video: woordvoering over ontwikkelingen Station-Zuid/De Nollen

Video: woordvoering over ontwikkelingen Station-Zuid/De Nollen

Video: woordvoering over ontwikkelingen Station-Zuid/De Nollen

Gisteravond tijdens de raadscommissie nam ons commissielid Netty Kolsteeg het woord over ontwikkelingen Station-Zuid/De Nollen.
  • Het mag duidelijk zijn dat in de aanloop wel degelijk de communicatie met bewoners te wensen over liet.
  • Het kwam door Bestuur voor Den Helder en Julianadorp dat voorkomen werd dat een deel van het Rehorstpark gekapt zal worden.
  • Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp nam hier duidelijk een voortrekkersrol in en was ook de partij die diverse keren met de bewoners heeft overlegt.
Woordvoering
Dank aan de makers van dit plan. Het valt BB op dat er veel is gewerkt aan de toegankelijkheid, zoals het tunneltje van dit station en de overige aanpassingen en die op laten gaan in de natuur met name ook de Nollen.
Hier heeft BB wel een opmerking over.
De gemeente heeft in voorgaande jaren veel subsidie verstrekt aan de Nollen. Bij de laatste bijdrage was ook met de beheerders van de Nollen afgesproken dat zij de toegankelijkheid van deze unieke plek gingen verbeteren. Dit zou gaan om reclameborden, betere wegbewijzering tot en met zelfs reclame in de trein voor de reizigers naar Den Helder. In dit plan wordt wel gesproken over de verbetering van de toegankelijkheid van de Nollen maar er zijn vraagtekens.
➡️Hoe wordt duidelijk gemaakt dat dit terrein een toegankelijk museum is dan bijv. alleen kunstwerken uit te lichten. Ons voorstel is om de beheerders samen met City Marketing een plan te laten maken en te integreren in deze gebiedsontwikkeling.
Op deze wijze krijgen de Nollen en station zuid een imagoverbetering ten gunste van toeristen en zet dit terrein ook landelijk op de kaart.
✅Een tweede punt is dat men spreekt van bouwen van betaalbare woningen/appartementen in dit gebied. Wat zijn de verwachte vraagprijzen per woning? Eerder was afgesproken om de vergrijzing van inwoners in Den Helder te compenseren om voor jongeren hogere scholen en betaalbare woningen in Den Helder te bouwen. Is dit een financieel haalbare woonplek voor jongeren?
✅Verder nog enkele opmerkingen over de langzaam verkeerstunnel, deze wordt i.v.m. financiën niet gebouwd echter hij staan nog steeds op de tekeningen van het stedenbouwkundig schetsplan.
✅Er zal openbaar groen worden geofferd, wij zijn van mening dat het een absolute eis moet zijn dat hetzelfde oppervlakte groen terug moet komen in De Schooten. Langs de Waterkeringsweg en het Rehorstpark zijn helaas al vele bomen verdwenen.
Tot zover voorzitter

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER