2023 maart 03 Het NHD schreef over ons agenderingsverzoek: Stiltecentrum Gert Jan Wit

Het NHD schreef over ons agenderingsverzoek: Stiltecentrum Gert Jan Wit

Het NHD schreef over ons agenderingsverzoek: Stiltecentrum Gert Jan Wit

Het NHD schreef over ons agenderingsverzoek 
Ondernemer Gert Jan Wit mag zijn plan voor een stiltecentrum presenteren aan de fracties in de gemeenteraad van Den Helder. ’Het gaat nu rollen’
Het stiltecentrum moet opgaan in de natuur van De Donkere Duinen.
afbeelding© KJK Architecten
 
Delano Weltevreden
DEN HELDER
Ondernemer Gert-Jan Wit mag zijn plan voor een stiltecentrum op de plek van het voormalige sanatorium in De Donkere Duinen in Den Helder presenteren in de raadscommissie stadsontwikkeling en beheer. „Ik heb het gevoel dat het nu gaat rollen.”
Wit heeft zijn plan vijf jaar geleden kenbaar gemaakt aan het toenmalige college. Hij wil een stiltecentrum bouwen waar onder meer adem- en koudetrainingen worden gegeven. De ondernemer zegt veel gesprekken te hebben gevoerd, daarna bleef het stil.
Lees ook: Ademtrainingen midden in de natuur. Het voormalige sanatorium in De Donkere Duinen in Den Helder kan een nieuw leven krijgen

Hij was stomverbaasd toen de gemeente gegadigden onlangs opriep om met ideeën te komen voor de invulling van het voormalige sanatorium. De ondernemer voelt zich niet serieus genomen.

✅De gemeenteraad neemt in april een besluit over de concept gebiedsvisie voor De Donkere Duinen en Mariëndal. Behoorlijk Bestuur vindt dat de raad eerst kennis moet nemen van het plan van Wit. Dat gebeurt begin april.
Gert-Jan Wit is erg blij met de gelegenheid die hem wordt geboden om zijn plan te presenteren: „Het plan gaat nu gezien worden. Ik heb er veel energie, tijd en geld in gestoken en ook van de kant van de gemeente is hier veel tijd in gestoken. Ik wil graag dat we constructief met elkaar omgaan en dat er een transparant proces is waarbij ik als volwaardig gesprekspartner word gezien.”
Wethouder Michiel Wouters heeft onlangs gezegd dat de tijd nog niet rijp is voor een besluit over het plan van Wit. Eerst moet de provincie toestemming geven voor de verhuizing van het vogelasiel naar de Helderse Vallei. Bovendien wil de wethouder de mogelijkheid open houden voor andere initiatieven.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER