2023 maart 21 Gaan Bureaus en stoelen mee naar Willemsoord?

Gaan Bureaus en stoelen mee naar Willemsoord?

Gaan Bureaus en stoelen mee naar Willemsoord?

“Ons standpunt is duidelijk: Alles dat we nog kunnen gebruiken moeten we niet weggooien. We vinden het geen goed signaal naar de inwoners om goede bruikbare stoelen, meubilair en andere delen van de inventaris weg te doen”, aldus raadslid Sjoerd Oudijk.

Stijn Vos van regionoordkop schreef hierover⤵️

Bureaus en stoelen gaan mee naar Willemsoord

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat het huidige kantoormeubilair hergebruiken in het nieuwe stadhuis op Willemsoord. GroenLinks en Behoorlijk Bestuur wilden moties indienen om dit aan het college te vragen, maar griffier Menno Huisman laat weten dat hier al aan gewerkt wordt. Sjoerd Oudijk van laatstgenoemde partij kondigt aan het college te zullen bevragen bij het eerstvolgende vragenkwartiertje in de raad.

De Helderse gemeenteraad mocht bij de laatste raadsvergadering een aantal verschillende stoelen uittesten, zo vertelde Marja Timmers van GroenLinks bij het Regio Noordkop radioprogramma ‘De Week op Zondag’. Nu het nieuwe stadhuis bijna afgerond is wordt namelijk ook gezocht naar nieuw meubilair. De beoogde nieuwe stoelen zaten volgens Timmers niet zo lekker, maar los daarvan vindt zij het vooral vreemd dat er nieuwe dingen worden aangekocht terwijl het huidige nog helemaal prima werkt: “Dat is enorm zonde, waarom nemen we de huidige stoelen niet gewoon mee?”

Dat lijkt ook logisch, maar GroenLinks heeft er niet vanzelf vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk gebeurd: “Het blijft de overheid”, zegt politieagente Timmers. “Toen het bureau aan de Warmoesstraat in Amsterdam ging sluiten is uiteindelijk alles in de container beland. In het kader van integriteit waren mensen zelfs bang dat iemand een nietmachine mee naar huis zou nemen.” Volgens Timmers gaat het in Den Helder om spullen met een aanzienlijke waarde: “Een binnenhuisarchitect kiest natuurlijk ook allerlei ‘kekke’ spulletjes, die aan de prijs zijn. Een bureaustoel en een bureau kost veel geld.” Timmers kondigde daarom een motie aan.

Meubilair gaat al mee
Behoorlijk Bestuur staat er hetzelfde in en heeft ook een motie geschreven: “Ons standpunt is duidelijk: Alles dat we nog kunnen gebruiken moeten we niet weggooien. We vinden het geen goed signaal naar de inwoners om goede bruikbare stoelen, meubilair en andere delen van de inventaris weg te doen”, aldus raadslid Sjoerd Oudijk. Hij ging daarom in overleg met griffier Menno Huisman: “Menno Huisman zegt dat er geen sprake van is dat de inventaris wordt weggegooid. Wij willen wel nog graag zekerheid over welke spullen er precies worden hergebruikt”, aldus Oudijk.

Ook in een mail aan Timmers laat Huisman weten dat alles geïnventariseerd is en hergebruikt zal worden. Wel moeten er wat nieuwe stoelen en tafels komen: “De nieuwe stoelen voor de vergaderruimten zijn noodzakelijk, simpelweg omdat die er anders niet zijn. De bestaande bureaustoelen en tafels worden volledig hergebruikt voor de ambtelijke organisatie. Dit aantal is echter onvoldoende, dus ook hier wordt nieuw aangeschaft”, aldus de griffier. Voor GroenLinks is de zaak hiermee afgedaan. De motie is naar aanleiding van de reactie van de griffier weer teruggetrokken. Oudijk kondigt aan de kwestie bij het eerstvolgende vragenkwartiertje aan het college voor te leggen: “Dan mag de wethouder het uitleggen.”

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER