2023 april 13 Video: woordvoering, Rapportage verbonden partijen PODH

Video: woordvoering, Rapportage verbonden partijen PODH

Video: woordvoering, Rapportage verbonden partijen PODH

❌Miljoenen investering gemeenschapsgeld van onze inwoners in onze haven, levert volgens PoDH de regio miljoenen euro’s op, wat het onze gemeente oplevert kon Port of Den Helder niet vertellen.
 
Rapportage verbonden partijen PODH
PODH geeft aan dat windparken op zee de koppeling wordt met Den Helder. Naast de opvolging van de aanbevelingen van het Panteia rapport zoals een havenvisie en de SLA service level agreement, zou BB wel graag willen zien dat de doelstellingen van PODH bijdraagt aan ook de visie van Den Helder, namelijk het oa aantrekken van meer inwoners binnen onze gemeente namelijk rond 3000 tot 2030.

Hoe? Wanneer we tot 2030 ,1500 woningen moeten bouwen voor gemiddeld 2 bewoners per woning, betekent dat rond de 3000 nieuwe inwoners?

We weten allemaal dat Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp altijd al kritisch is geweest op de investeringen in PODH. Haar projecten, onderhoud en aanvragen van financiën zonder duidelijke visie en opbrengst. Deze kritische blik is niet voor niets want de investeringen die in PODH worden gedaan zullen niet alleen effect op PODH zelf moeten hebben, daar moet Den Helder ook weer profijt hebben van het verdienmodel van PODH.

Ambitie van het bestuur is: Een stijging van het aantal inwoners te bewerkstelligen, dit betekent veelal ook stijging werkgelegenheid en meer inkomsten. Ook dit behoort in de havenvisie te worden verwerkt.
Door de jaren heen hebben de afname visserij, offshore, de corona, kosten onderhoud, etc, grote financiële gevolgen gehad voor PODH en daarmee ook voor Den Helder. Logisch en spijtig.

Voorzitter, kan de wethouder in cijfers aangeven hoeveel inwoners onze gemeente er in de afgelopen jaren erbij kon tellen mede door de investeringen/groei dan wel aanwezigheid van PODH?

Kan PODH nu na jaren van investeringen en verbetering van een havenvisie daadwerkelijk Den Helder netto gaan terugbetalen in toename netto omzet en toename economie Den Helder?

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER