2023 april 24 Vorig jaar werd onze motie voor behoud Alarmploeg verworpen, nu komt deze alsnog

Vorig jaar werd onze motie voor behoud Alarmploeg verworpen, nu komt deze alsnog

Vorig jaar werd onze motie voor behoud Alarmploeg verworpen, nu komt deze alsnog

Vorig jaar werd onze motie voor behoud Alarmploeg verworpen.
Ons amendement om een risicoanalyse uit te laten voeren werd wel aangenomen.
Nu wordt er nav de rapportage voorkomend uit dit onderzoek alsnog ingezet op, het opzetten van een alarmploeg
✅Op afbeelding ziet u wie er vorig jaar tegen onze motie stemde.
 
Stijn Vos van Regio Noordkop schreef zojuist⤵️
Burgemeester zet in op nieuwe alarmploeg, nog voor het strandseizoen
24 april 2023
 
Den Helder – Burgemeester Jan de Boer is druk in gesprek met SSN en de reddingsbrigade om te komen tot een nieuwe alarmploeg. Dat liet hij maandagavond weten tijdens de Raadscommissie Bestuur en Middelen. Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) heeft onderzoek gedaan naar de stranden in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp en concludeerde dat er behoefte is aan een aanvullende nooddienst.
 
Die werd eerder juist geschrapt.
SSN en de reddingsbrigade hebben een lange geschiedenis vol met gedoe. Zo veel dat het uiteindelijk niet lukte om samen te werken. Nu wordt er toch weer een poging gedaan. Na een presentatie van het NIZV in de raadscommissie maandagavond stelden verschillende partijen vragen over de alarmploeg. Het bleek namelijk dat er een gat in de dekking zit. SSN bewaakt de stranden alleen in het hoogseizoen, en in principe niet buiten ‘kantoortijden’. Behoorlijk Bestuur diende vorig jaar nog een motie in om de alarmploeg van de reddingsbrigade te behouden, maar die werd niet aangenomen.
 
Commissielid Ron van Wamel zei daarom dat ze die motie wel weer opnieuw kunnen indienen. Ook Fractie Pastoor kondigde een motie aan als het college niet kon aangeven dat de alarmploeg zou terugkeren: Blijkbaar is er een behoefte aan, al raadde de onderzoekers van het NIVZ ook aan om aanvullend onderzoek te doen. Burgemeester Jan de Boer kon echter reeds vertellen dat er al gesprekken gaande zijn tussen SSN, de gemeente en de reddingsbrigade. De inzet is om te komen tot een goede dekking, zodat inwoners van Den Helder en toeristen met een veilig gevoel van de stranden kunnen genieten.
Waarom er gedacht wordt dat samenwerken nu wel gaat lukken zei hij niet. Een toezegging over de alarmploeg wilde De Boer nog niet doen, maar het doel van de gesprekken is om nog voor het komende strandseizoen een nieuwe dienst in bedrijf te hebben.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER