2023 april 25 Video: Woordvoering, vragen over strandveiligheid tbv commissievergadering 24 april 2023

Video: Woordvoering, vragen over strandveiligheid tbv commissievergadering 24 april 2023

Video: Woordvoering, vragen over strandveiligheid tbv commissievergadering 24 april 2023

Presentatie bevindingen en adviezen zwemveiligheid stranden
Woordvoering:
Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp is blij dat dit punt weer op de agenda staat. Vorig jaar juli heeft BB een motie ingediend voor behoud van de alarmploeg van de Helderse Reddingsbrigade. Ook dienden wij een amendement in om de budgetovereenkomst in te korten van 5 naar 2 jaar. En vroegen wij om een risico analyse uit laten voeren oa om uit te zoeken of er een extra post moet komen.
Deze presentatie betreft de risk-assessment en geeft een uitkomst aan dat de alarmploeg weldegelijk nodig is. Juist omdat wij als gemeente inzetten op meer toerisme en de bezoekersaantallen omhoog gaan. Behoorlijk Bestuur v DH&Julianadorp vindt het absoluut noodzakelijk om snel en adequaat te kunnen handelen. Op deze wijze houden wij de stranden en kust veilig voor de toeristen maar zeker ook voor onze eigen inwoners. Dit maakt niet alleen het strand veiliger maar vergroot ook zeker het gevoel van veiligheid.

In dit rapport zijn er heel wat verbeterpunten aangegeven en Behoorlijk Bestuur is blij dat wij hiertoe een aanzet hebben kunnen geven met deze Risk Assessment uitgevoerd door de NIVZ.

✅Behoorlijk Bestuur wil dat ons 7 km strand in Den Helder een begrip in positieve zin wordt. Iedereen in Nederland zou ons strand moeten hebben bezocht of er zijn geweest. Dit zorgt voor een positieve boost waar Den Helder, Julianadorp, Huisduinen en omgeving van zal profiteren.
  • Den Helder met het mooiste strand van Nederland.
  • Den Helder met de meeste zonuren.
  • Den Helder met zijn blauwe vlag.
  • Wij moeten ook kunnen zeggen
  • Den Helder een ten alle tijden veilig strand.
  • Den Helder een voor iedereen toegankelijk strand.
 
Daarom voorzitter:
Behoorlijk Bestuur wil het college aansporen⤵️
Wij willen vóór dit hoogseizoen:
✅dat er invalide toiletten beschikbaar moeten zijn
✅Electrische strand rolstoelen, ten behoeve van alle strandopgangen beschikbaar moeten komen.
Voor de strandstoelen willen wij een voorbeeld geven van een strandstoel,

Dus voorzitter laten wij Den Helder uitdragen.

We hebben het mooiste veiligste, strand, de meeste zonuren en voor iedereen toegankelijk.
Het rapport spreekt van een matig tot gemiddeld risico:
✅Punt: Behoorlijk Bestuur is van mening dat geen enkel risico als aanvaardbaar mag worden gehanteerd.
✅Punt: borden en veiligheidsborden deze dienen wat ons uniform te zijn aangepast te worden? Dan is er duidelijk een scheiding waarneembaar en de borden veiligheid duidelijker. Zoals strandslag 6 Julianadorp.
✅Punt: Tevens vragen wij het college na te denken over een preventieve toezicht door middel van drones. Kan er gekeken worden op welke wijze zij dit ivm de fly-zone toegepast kan worden?

✅Punt: Om bereikbaarheid op het strand te kunnen waarborgen zou een extra zendmast wat ons betreft wenselijk zijn. Zou het college dit kunnen onderzoeken?

Toezeggingen en antwoorden:

Op onze 4 vragen aan de wethouder:

–          kunnen de informatie borden en veiligheidsborden uniform aangepast worden? Dan is er duidelijk een scheiding waarneembaar tussen info en veiligheid. Zoals strandslag 6 Juliana Dorp

–          Antwoord: ja , we zijn onderdeel van overleg in Noord Holland. Graag aanpassen in het overleg, Wordt opgepakt

– BB vind dat je dmv inzet drones de preventie mbt de veiligheid van het water kan vergroten. Hierdoor kan een alarmploeg nog adequater reageren. Wij willen de wethouder vragen dit uit te zoeken door met de juiste partijen in gesprek te gaan ivm de fly-zones.

–          Antwoord: goed punt en inderdaad wordt er in andere landen wel gebruikt met drones bij reddingen, wordt opgepakt met de wethouder

–          Een van de aanbevelingen was ook verbetering toegankelijkheid voor rolstoelgangers. Er bestaan elektrische rolstoelen speciaal voor strand en zanderige ondergronden. Uitleen of verhuur zou bijvoorbeeld in samenwerking met Citymarketing vanuit de Helderse Vallei kunnen. BB wilt hierover een motie indienen om nog voor het hoogseizoen hiervan gebruik te kunnen maken.

–          Antwoord: wordt opgepakt,

–          Verder vind BB dat er ook ingezet kan worden om juist ook meer in te zetten op mindervaliden toiletten voor mensen met bijvoorbeeld die gehuurde rolstoel of eigen rolstoel.

–          Antwoord: geen

 

 

 

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER