2023 mei 09 Kritiek van fracties op geldvraag van kunstproject De Nollen: ’College moet een serieuze tegenprestatie vragen’ Delano Weltevreden

Kritiek van fracties op geldvraag van kunstproject De Nollen: ’College moet een serieuze tegenprestatie vragen’ Delano Weltevreden

Kritiek van fracties op geldvraag van kunstproject De Nollen: ’College moet een serieuze tegenprestatie vragen’ Delano Weltevreden

Goed dat naast de fractie van Behoorlijk Bestuur, mbt extra subsidie aan de Nollen ook de Stadspartij kritisch is⤵️
NHD
Kritiek van fracties op geldvraag van kunstproject De Nollen: ’College moet een serieuze tegenprestatie vragen’
Delano Weltevreden

DEN HELDER
Het voornemen van burgemeester en wethouders om extra geld beschikbaar te stellen voor kunstproject De Nollen valt slecht binnen coalitie én oppositie.
Het college stelt 125.000 euro beschikbaar aan De Nollen: 50.000 euro voor de reparatie van het dak van de werkplaats en 75.000 euro voor het schrijven van een plan van aanpak. Dat plan is nodig om landelijke subsidie in de wacht te kunnen slepen. Daarnaast wil het college maximaal 1,6 miljoen euro opzij leggen om de plannen van De Nollen te verwezenlijken. Daarvoor is 6 tot 8 miljoen euro nodig.
Nieuwe inwoners
Als tegenprestatie wil De Nollen nieuwe inwoners gratis toegang geven tot het Totaalkunstwerk bij NS Station Den Helder Zuid. Ook wil De Nollen ruimte beschikbaar stellen om twee scheepscontainers te stallen met een deel van de gemeentelijke kunstcollectie. De gemeente heeft die collectie nu in zes zeecontainers ondergebracht bij verhuisbedrijf Molenaar & Leek. Als twee van die containers bij De Nollen worden gestald, leidt dat tot een kostenbesparing voor de gemeente, zegt het college.
Coalitiepartij Stadspartij is niet onder de indruk en vindt de tegenprestatie van De Nollen ’een sigaar uit eigen doos’: ’Het verbaast ons dan ook dat u dit als toegevoegde waarde aanmerkt’, zegt de fractie in een brief aan het college.
De fractie zegt dat het geld in Den Helder niet aan de bomen groeit en wil van het college weten wat de gemeente inmiddels in De Nollen heeft gestoken. Stadspartij wil ook weten welke ’écht serieuze tegenprestatie’ het college van De Nollen gaat vragen voordat wordt besloten om gehoor te geven aan het verzoek om meer geld.
Huidige inwoners
Ook oppositiepartij Behoorlijk Bestuur heeft kritiek. De fractie merkt op dat de huidige inwoners van Den Helder het geld opbrengen dat het college in De Nollen wil stoppen en dat niet zij maar nieuwe inwoners vervolgens gratis toegang krijgen tot het Totaalkunstwerk. Hoe denkt het college dat uit te leggen aan de huidige inwoners, vraagt BB.
De indruk kan volgens BB ontstaan dat er onevenredig veel geld wordt gestoken in De Nollen terwijl andere culturele instellingen minder financiële steun ontvangen en de eerder beloofde successen van het museum De Nollen niet zijn uitgekomen.
Afbeelding:
Kunstproject De Nollen, bedacht door kunstenaar Ruud van de Wint, is nog lang niet af.
© Hans van Weel
May be an image of map and text that says '10 Noordhollands Dagblad Premium Kritiek van fracties op geldvraag van kunstproject De Nollen: 'College moet een serieuze tegenprestatie vragen' Kunstproject De Nollen, bedacht door kunstenaar Ruud van de Wint, is nog lang niet af. © Hans van Weel'09

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER