2023 mei 16 NHD: Over de Motie van BB Gemeenteraad wil deze zomer strandrolstoelen voor alle Helderse stranden

NHD: Over de Motie van BB Gemeenteraad wil deze zomer strandrolstoelen voor alle Helderse stranden

NHD: Over de Motie van BB Gemeenteraad wil deze zomer strandrolstoelen voor alle Helderse stranden

Het NHD schreef over onze unaniem aangenomen motie⤵️

Gemeenteraad wil deze zomer strandrolstoelen voor alle Helderse stranden

Delano Weltevreden
DEN HELDER
Alle Helderse stranden moeten komend strandseizoen over een strandrolstoel beschikken. Dat vindt de gemeenteraad.

Van de 31 raadsleden waren 26 aanwezig. Alle raadsleden stemden voor de motie van Behoorlijk Bestuur.

Fractie Pastoor, Seniorenpartij, Stadspartij, D66, Samen Actief en CU hebben de motie mede ondertekend.

Uit een recent onderzoek over de Helderse stranden is gebleken dat maar drie van de zeven Helderse strandopgangen over een strandrolstoel beschikken. De onderzoekers vinden dat de gemeente alle strandopgangen van een rolstoel moet voorzien zodat de stranden ook toegankelijk worden voor mensen die slecht ter been zijn.

Raadslid Sjoerd Oudijk van BB vindt dat elke inwoner van Den Helder moet kunnen genieten van het moois dat de stad te bieden heeft.

In de motie draagt de raad het college op om zo spoedig te zorgen voor de komst van vier strandrolstoelen, minimaal twee daarvan moeten elektrisch aangedreven zijn. Het college moet daarover in overleg met de Helderse Vallei, Stichting Strandexoploitatie Noordkop, strandexploitanten en leveranciers van strandrolstoelen. Voor 1 juli wil de raad weten wat de gesprekken hebben opgeleverd. Als er extra geld nodig is voor de strandrolstoelen, moet het college daarover een voorstel doen aan de raad.
Inclusie
Wethouder Tessa Augustijn wilde van de raad de tijd om de strandrolstoelen te verwerken in de Lokale Inclusie Agenda (LIA) waar zij druk mee bezig is. Daar was GL het mee eens. ,,Dan kunnen de beste keuzes worden gemaakt’’, vindt fractievoorzitter Marije Boessenkool. Zij wilde echter weten of de wethouder bereid was water bij de wijn te doen. Dus nu misschien alvast één strandrolstoel aanschaffen, vooruitlopend op de LIA. Het antwoord van de wethouder was negatief. ,,Ik ga liever met een goed onderbouwde inclusieagenda aan de slag in plaats van nu een beetje te doen. Ik doe het liever in één keer goed.’’

Dat er behoefte aan vier strandrolstoelen, blijkt uit het recente onderzoek, zegt Oudijk. Bovendien wordt de LIA pas in november politiek besproken. ,,Iemand van 88 die graag naar het strand wil, heeft geen zin om tot november te wachten’’, zegt Oudijk.

CDA wilde liever voor zorgvuldigheid gaan en voelde veel voor het voorstel van de wethouder. ,,Bovendien is het nog maar de vraag wanneer die rolstoelen kunnen worden geleverd’’, aldus fractievoorzitter Edwin Krijns. Dat bezwaar kon meteen door Oudijk worden weggenomen: ,,Eén leverancier kan uit voorraad leveren, een andere kan binnen anderhalve maand leveren.’’
De hele gemeenteraad, inclusief CDA en GL, stemden uiteindelijk voor de motie. Daar moet de wethouder dus mee aan de slag.
Afbeelding: Het strand van Duinoord. Het moet, net als alle andere stranden, voor iedereen bereikbaar zijn vindt de raad.
© archieffoto RedMouse
May be an image of 8 people and text that says '10 Noordhollands Dagblad Premium Gemeenteraad wil deze zomer strandrolstoelen voor alle Helderse stranden Het strand van Duinoord. Het moet, net als alle andere stranden, voor iedereen bereikbaar zijn vindt de raad. archieffoto RedMouse'

BB is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER