2023 mei 17 Video: Woordvoering, vragenkwartier over zorgen van bewoners Hulkstraat eo

Video: Woordvoering, vragenkwartier over zorgen van bewoners Hulkstraat eo

Video: Woordvoering, vragenkwartier over zorgen van bewoners Hulkstraat eo

Zeker 3 weken geleden werd ons raadslid Gerrit Kooij benaderd door bewoners uit de Hulkstraat.
Mbt het genomen besluit om bij de Dogger, 2 wooncomplexen voor arbeidsmigranten, statushouders en spoedzoekers te bouwen uitte zij bij hem hun zorg.
  • Gerrit adviseerde hen o.a om een brandbrief naar de gehele gemeenteraad te sturen.
  • Stadspartij reageerde en maakte gisteren samen met ons gebruik van het vragen kwartier.
  • BB heeft tegen deze 2 wooncomplexen gestemd.
  • Ook waren er bij de behandeling van deze ‘visie’ insprekers die hun terechte zorg uitte.
  • Na onderzoek onder 70 huishoudens bleek 68 huishoudens tegen dit plan te zijn.
  • Wij zullen deze bewoners steunen in hun strijd.
Hieronder de brief van de bewoners aan de raad en in beeld onze woordvoering. ⤵️
Den Helder 12 mei 2023
Aan: Gemeenteraad Den Helder
Onderwerp: Huisvesting op locatie de Dogger
Geachte Raadsleden,
Ik zal mij eerst voorstellen, mijn naam is [………] woon sinds 2002 met veel plezier in de Hulkstraat. Het plezier is de afgelopen 3 jaar behoorlijk afgenomen. In de wijk vinden veel inbraken en vernielingen plaats.
De komst van een nieuwe overbodige brug is mede de oorzaak van de overlast. Jeugd uit het Koggeschip loopt vanaf Den Helder Zuid (station) door de Hulkstraat richting Koggeschip na een avond uitgaan en geven veel lawaaioverlast. Ook wordt de brug regelmatig als hangplek gebruikt. De laatste maanden hebben diverse (auto)inbraken en vernielingen in de Hulkstraat plaatsgevonden, mede veroorzaakt door bewoners van het Koggeschip (staan herkenbaar op camera), echter is daar ook na aangifte niets mee gedaan.
De Hulkstraat heeft ook overlast van de flatjes voor alleenstaanden tussen de eengezinswoningen in. Vanuit een aantal wordt gedeald en ook dat is bekend bij de politie Den Helder.
 
De vijver wordt in de zomer gebruikt als recreatiegebied, zwemmen, vissen en is ook onderdeel van de kanoroute. De gebruikers laten na het zwemmen hun rommel achter en vaak staat er harde muziek aan tijdens het bezoek. Afgelopen zomer hebben er diverse vechtpartijen plaatsgevonden tussen mensen van het AZC en jeugd uit Zuid Oost.
De overlast van het AZC (Doggershoek) is de laatste 3 jaar enorm toegenomen. De bewoners lopen door onze buurt en bezoeken soms ongewenst onze achtertuinen! Winkelmandjes en plastic tassen worden onderweg van de LIDL naar het AZC bij ons in de sloot gedumpt en ook de vijver wordt gebruikt om te vissen en de vissen worden levend meegenomen naar het AZC. In de zomer gebruikt men de vijver als recreatiegebied en met de komst van de ‘spoed ’woningen voor arbeidsmigranten, statushouders etc. gaat dit alleen maar verergeren. Wij bewoners van de Hulkstraat hebben het gevoel dat onze wijk het afvoerputje wordt van Den Helder.
 
Vanuit mijn tuin kijk ik nu op de Doggershoek, zonnepanelen en garageboxen. Terwijl diverse bewoners van de Hulkstraat geen aanbouw mochten doen omdat dit niet paste in het straatbeeld. Nu staat voor de enige vrije ruimte die er nog is, de bouw van ‘spoed’ woningen gepland, ook die kunnen veel van ons vanuit hun tuin gewoon zien.
Wat voor gevolgen hebben deze woningen, een zeker feit is dat de huidige overlast daardoor niet zal verminderen en hoogstwaarschijnlijk alleen gaat toenemen. Hoe kan een raad beslissen over een gebied als men zelf nog nooit de omgeving heeft bekeken (vanuit de kant van de bewoners). De waarde van onze huizen zal afnemen en wie gaat dat vergoeden.
 
Ik zal samen met mijn medebewoners een blok gaan vormen en bezwaar maken tegen wijziging bestemmingsplan en aanvragen van eventuele bouwvergunningen.
Zijn de huidige bewoners van Den Helder niet belangrijk genoeg of wil men ons uit Den Helder verdrijven, want indien bewoners hinder gaan ondervinden van deze ondoordachte onzinnige plannen, voorzie ik een vertrek van de huidige bewoners.
 
Ik vraag me af of de leden van de Raad zichzelf wel eens afvragen hoe zij het zouden vinden met deze ontwikkelingen bij hun in de straat, in een straal van 50 meter bij hun woning. Waarschijnlijk wonen zij ver van dit gebied (de Dogger) vandaan.
Ik vraag u uw beslissing te heroverwegen en anders zullen wij er alles aan doen om het bouwproces met legitieme middelen te vertragen.

BB is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER