2023 juli 26 Behoorlijk Bestuur niet aanwezig bij officiele opening van Stadhuis Willemsoord

Behoorlijk Bestuur niet aanwezig bij officiele opening van Stadhuis Willemsoord

Behoorlijk Bestuur niet aanwezig bij officiele opening van Stadhuis Willemsoord

28 september is de officiële opening van stadhuis Willemsoord

Wanneer wij van Behoorlijk Bestuur hierbij aanwezig zullen zijn, is dat een mes in de rug naar onze achterban en kiezers. Dat zullen wij dan ook niet doen, het is duidelijk dat wij NIET bij deze ‘feestelijkheden’ aanwezig zullen zijn.

Regio Noordkop schreef hier het volgende over⤵️
Mooi, nieuw stadhuis of niet, Behoorlijk Bestuur boycot officiële opening

Andere politieke tegenstanders wel aanwezig

Den Helder – Vol trots laat de gemeente weten dat het nieuwe stadhuis binnenkort officieel wordt geopend. De twee gebouwen 66 en 72 op Willemsoord zijn zo goed als klaar voor gebruik, op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting en de verhuizing. Dat niet iedereen in Den Helder blij is met de ontwikkeling is al vele jaren bekend.

Een van de politieke tegenstanders was Behoorlijk Bestuur en die houdt ook nu nog voet bij stuk; de partij meldt de opening en alle andere feestelijkheden te boycotten, ze zullen er niet bij aanwezig zijn.

Hamerslag stelt dat haar fractie zich er van bewust is dat zij de zetels deels behaald hebben op het standpunt stadhuis Willemsoord. “Een standpunt waar wij nog steeds zo in staan.

Sterker nog, omdat wij niet draaien op dit standpunt zitten wij niet in deze coalitie. In het coalitieakkoord zou dan bovenaan staan dat wij akkoord gaan met stadhuis Willemsoord en genomen besluiten zullen accepteren. Dat weigerden wij en vonden we onacceptabel.”

“Dit stadhuis wordt nu doorgedrukt, zonder inspraak/zeggenschap of een fatsoenlijke beroep- en bezwaarprocedure. De verkiezingsuitslag was duidelijk, de coalitie verloor 33 procent. De democratie is om zeep geholpen door dit plan door te zetten”, vervolgt Hamerslag met niet aflatende strijdlust. “Wanneer wij aanwezig zullen zijn bij deze opening is dat een mes in de rug naar onze achterban en kiezers. Dat doen wij niet, dat is duidelijk.
Wij blijven knokken en voor onze standpunten en kiezers staan.”

De fractie zal ook toekomstige feestelijkheden in het gebouw niet bijwonen, zo benadrukt de fractievoorzitter. “Bij raadsvergaderingen en echte politieke bijeenkomsten zullen we aanwezig moeten zijn, maar verder zul je ons daar niet zien.”

Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter Behoorlijk Bestuur.
“We moeten wel, anders kunnen wij als partij met het grootste mandaat van de kiezer niet ons volksvertegenwoordigende rol uitoefenen”, stelt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag. “De coalitie van verliezers, met steun van twee voormalige oppositiepartijen, zet dit door terwijl er geen draagvlak voor is.”
Politieke tegenstanders
Behoorlijk Bestuur was niet de enige politieke tegenstander van het verhaal stadhuis naar Willemsoord, ook GroenLinks, PVV, D66, de huidige raadsleden van Fractie Pastoor en een deel van het huidige Samen Actief waren tegen. Zijn zij, nu de opening aanstaande is, nog steeds tegen? Sluiten ze zich aan bij de boycot van Behoorlijk Bestuur? Stefan Milatz van D66 meldt: “Wij waren inderdaad tegen de bouw, maar nu het eenmaal zover is kan je er maar beter het beste van maken. Soms is het beter over je eigen schaduw heen te stappen. Dus wij zijn (als de agenda’s het toestaan) zeker aanwezig bij de opening.”
 
Ook de PVV ziet geen reden de boycot te steunen. “Zoals wij eerder stelden er is een democratisch besluit genomen. Wij als PVV zagen betere opties dan de vestiging van het stadhuis op Willemsoord, maar de opening boycotten vinden we niet nodig”, laat Vincent van den Born weten. De Fractie Pastoor bestaat uit drie oud-leden van Behoorlijk Bestuur, maar sluit zich niet aan bij de boycot. “Je moet ook wel eens dingen doen die je niet leuk vindt of waar je het niet mee eens bent”, zegt Michel Pastoor. “Dat hoort bij volwassenheid. Je bent de grootste als je over schaduwen heen kan stappen. Zo baal ik er ontzettend van dat de Hub in Julianadorp nog niet klaar is. Zolang het gebouw veilig is, de scheuren er niet invallen, het niet verzakt onder de voeten en ik mijn auto ergens kwijt kan, zal ik proberen er te zijn. Los van wat ik ervan vind, zal ik toch mijn werk moeten doen.”
 
Meerderheidsbesluit
Ook GroenLinks geeft aan wel aanwezig te zijn bij de opening. Fractievoorzitter Marije Boessenkool: “We zijn altijd tegen het stadhuis op Willemsoord geweest en hebben geprobeerd het tegen te houden. Dit is niet gelukt. Dat gebeurt nou eenmaal in een democratie, je krijgt niet altijd wat je wilt. Dat betekent dat we ons netjes neerleggen bij het meerderheidsbesluit en de nieuwe realiteit accepteren. Dat houdt in dat we ook bij de opening aanwezig zijn.”
Samen Actief bekijkt nog of ze wel of niet aanwezig zullen zijn bij de opening.26
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER