2023 september 02 Ingezonden brief; Den Helder in Crisis: Het Spel zonder Regels

Ingezonden brief; Den Helder in Crisis: Het Spel zonder Regels

Ingezonden brief; Den Helder in Crisis: Het Spel zonder Regels

Den Helder: Het is een smeltkroes van politieke drama’s, onbeantwoorde vragen en een kluwen aan beslissingen die het lokale belang in de schaduw zetten.

Seniorenpartij + Beter voor Den Helder = Problemen?

De Seniorenpartij is al voor de tweede keer van het toneel verdwenen. En waarnaartoe? In de armen van BvDH. Carlo Assorgia wordt de nieuwe leider, terwijl Nancy List zich concentreert op seniorenbeleid. Maar laten we eerlijk zijn: Wie zegt dat deze fusie de stabiliteit gaat brengen? Het verleden van de Seniorenpartij is een soapserie. Is dit nu het voorbeeld van stabiele politiek die Den Helder nodig heeft?

Vaarroutes en Verlies van Erfgoed

Wat dacht Den Helder in vredesnaam toen ze €3,5 miljoen uittrokken voor de Boerenverdrietsluis? Tijden en omstandigheden veranderen, maar de gemeente lijkt vastgeroest in een oude overeenkomst. Bovendien, waarom offert men de historische ligplaatsen op voor een pleziervaarroute? We moeten het cultureel erfgoed van Willemsoord beschermen, niet opofferen voor vage plannen die niemand echt lijkt te begrijpen.

Stichting Museumhaven wordt het kind van de rekening. Verplaatsing van de kade? En wat doen we met de monumentale scheepshellingen? De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is duidelijk: blijf er vanaf. Toch lijkt de gemeente hier een blinde vlek voor te hebben.

Het grote gevaar: Vergeten Belangen

In dit alles lijken de echte belangen van de inwoners van Den Helder te worden vergeten. Senioren moeten maar hopen dat hun belangen in de fusie behartigd blijven. Liefhebbers van cultureel erfgoed moeten maar afwachten of hun erfgoed niet wordt opgeofferd voor wazige gemeentelijke plannen.

Het lijkt erop dat Den Helder een politieke arena is geworden waar iedereen speelt voor eigen gewin, en het echte doel – het dienen van de burgers – is vergeten. Hoog tijd voor verandering. Het is tijd dat Den Helder niet alleen beter wordt voor politici, maar vooral beter voor haar inwoners.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER