2023 september 27 Ingezonden brief: technische staat van Gebouw 66

Ingezonden brief: technische staat van Gebouw 66

Ingezonden brief: technische staat van Gebouw 66

Beste politiek geïnteresseerden,
Gebouw 66 op Willemsoord, ooit een symbool van historie en maritieme glorie, is nu het toneel van een politieke farce. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) heeft groen licht gegeven voor de verbouwing tot gemeentehuis, maar de vraag blijft hangen: Heeft de RCE wel goed nagedacht?

Is het wel verstandig geweest om gebouw 66 op Willemsoord te verbouwen tot gemeentehuis? Dat is de vraag die nu, na talloze scheuren en technische complicaties, terecht gesteld moet worden.
Het feit dat er scheuren waren voordat de verbouwing begon, roept vragen op over de initiële beslissing om dit historische monument als gemeentehuis te gebruiken. Is er voldoende aandacht besteed aan de technische haalbaarheid en de mogelijke risico’s voor het erfgoed?

Recente inspecties wijzen op scheuren die groter en talrijker zijn dan voor de renovatie. Het college beweert dat het gedetailleerd onderzoek heeft gedaan en speciale maatregelen heeft genomen om de schade te beperken. Maar het feit dat er überhaupt scheuren waren voor de verbouwing, roept vragen op over de integriteit van het hele project.
De monitoring van het gebouw is een lachertje, en de ‘lichte zetting’ is niets anders dan een rookgordijn voor de onzekerheid rondom dit monument. Wat als de conclusie anders uitvalt? Hebben we dan een gammele constructie als gemeentehuis?

Deze kwestie roept niet alleen twijfels op over de technische staat van Gebouw 66, maar ook over de besluitvorming van de RCE. Is het echt de juiste keuze geweest om dit historische monument om te bouwen tot gemeentehuis? Den Helder verdient een antwoord op deze prangende vraag voordat we verder gaan met deze renovatieramp.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER