2023 oktober 03 VEILIGHEID JULIANAPLEIN

VEILIGHEID JULIANAPLEIN

VEILIGHEID JULIANAPLEIN

VEILIGHEID JULIANAPLEIN
Ook het Noord-Hollands dagblad geeft aandacht aan onze schriftelijke vragen en die van de PVV.⤵️

Gemeente heeft ernstig gefaald, vindt PVV. ’Ondernemer van gesloten ijssalon moet een schadevergoeding krijgen’

Delano Weltevreden
DEN HELDER
De gemeente Den Helder heeft ’ernstig gefaald’ in het bieden van een veilige werkomgeving aan ondernemer Raymond Barriel van ijssalon Bella Gioia aan het Julianaplein, vindt PVV. Wat de fractie betreft krijgt de ondernemer een schadevergoeding van de gemeente.
De ondernemer sloot zijn zaak begin april voor het eerst. Hij was de overlast rond zijn zaak beu. Rondhangende personen, ook minderjarigen, zorgden voor een onaangename sfeer. Een vrouw dreigde de ruiten van de salon in te gooien. Toen hij een man aansprak op diens gedrag, werd de ondernemer bedreigd, zegt hij. Om te voorkomen dat hijzelf en zijn personeel iets overkwam, sloot hij de zaak. Na toezeggingen van de gemeente ging de zaak enkele dagen later weer open. Handhavers verjoegen de onverlaten en daarna ging het een tijdje goed.

Maar nu is de zaak definitief dicht. De ondernemer zegt dat er al maanden niet wordt gehandhaafd. Hij is de bedreigingen zat en heeft de handdoek in de ring gegooid. Barriel opende de zaak in het voorjaar van 2021. ,,We gaan met een truck door de wijken, willen op de markt staan en gaan het ijs maken voor onder meer het Beatrixhotel’’, vatte hij zijn toekomstplannen onlangs samen.

Media-aandacht
De sluiting leverde de Helderse ondernemer landelijke media-aandacht op. PVV vindt dat Den Helder door de kwestie zeer negatief wordt belicht en dat de sluiting de personen die daar de oorzaak van zijn vertrouwen geeft om hun gedrag voort te zetten.
De fractie vindt dat er sprake is van een ’volledig uit de hand gelopen veiligheidssituatie’ in het Helderse winkelcentrum. PVV vraagt het college de gemeenteraad maandelijks uitgebreid te informeren over de stappen die worden ondernomen om de veiligheid in het winkelcentrum te herstellen en te waarborgen.

De huidige situatie is aan de gemeente te wijten, vindt de fractie van Vincent van den Born. Wat hem betreft onderzoekt het college zo snel mogelijk hoe de gemeente gedupeerde ondernemers financieel kan compenseren.

✅Heft in eigen hand

Ook Behoorlijk Bestuur heeft schriftelijke vragen gesteld over de sluiting van de ijssalon. Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag vreest dat burgers het heft in eigen handen gaan nemen als het de gemeente niet lukt de veiligheid te garanderen.

✅Beloftes maken en die niet nakomen, zorgt er volgens Behoorlijk Bestuur voor dat het vertrouwen in het gemeentebestuur ’tot het nulpunt daalt’. De inwoners interesseert het volgens Hamerslag niet hoe de veiligheidssituatie wordt hersteld, als het maar gebeurt.

Eerdere artikelen hierover⤵️

 

Lees ook: Raymond is bedreigingen beu en gooit zijn ijssalon nu definitief dicht. ’Ik heb de strijd verloren’
Lees ook: Geterroriseerde ijssalon Den Helder weer open na ’toezeggingen’ gemeente: ’Ik zou gek zijn als ik weken dicht blijf’
Lees ook: Veel inwoners geven gehoor aan oproep om laatste ijsje te halen bij Bella Gioia in Den Helder
Lees ook: Raymond sluit zijn ijssalon na aanhoudende bedreigingen. ’Ik ga niet wachten tot het uit de hand loopt’
Lees ook: Julianaplein, epicentrum van overlast. Wie je ook spreekt, iedereen is het eens. Het plein moet veiliger
Afbeelding: Net voor de definitieve sluiting van de zaak haalden velen nog een ijsje bij Bella Gioia.
© Archieffoto RedMouse
May be an image of 4 people and text that says '10 Noordhollands Dagblad Gemeente heeft ernstig gefaald, vindt PVV. 'Ondernemer van gesloten ijssalon moet een schadevergoeding krijgen' Net voor de definitieve sluiting van de zaak haalden velen nog een ijsje bij Bella Gioia. Archieffoto RedMouse'
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER