2023 oktober 05 NHD> De klokkentoren van de voormalige Opstandingskerk is nog een gevaar voor de omgeving, zegt Behoorlijk Bestuur De klokkentoren heeft een monumentale status.

NHD> De klokkentoren van de voormalige Opstandingskerk is nog een gevaar voor de omgeving, zegt Behoorlijk Bestuur De klokkentoren heeft een monumentale status.

NHD> De klokkentoren van de voormalige Opstandingskerk is nog een gevaar voor de omgeving, zegt Behoorlijk Bestuur De klokkentoren heeft een monumentale status.

Wij staan al maandenlang in contact met bezorgde omwonenden en hebben diverse keren binnen de gemeentelijke organisatie uit naam van deze omwonende deze zorgen geuit.

  • Vooral de communicatie naar omwonenden valt tegen.
    Wij hebben toen toch besloten om schriftelijke vragen te stellen.

NHD schreef hierover⤵️

24

Delano Weltevreden
DEN HELDER
De toren van de voormalige Opstandingskerk op de kruising van de H. A. Lorentzstraat met de Pasteurstraat is nog niet gerepareerd en is dus nog een gevaar voor de omgeving. Dat zegt Behoorlijk Bestuur in schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders
De toren staat op de gemeentelijke monumentenlijst en is eigendom van de gemeente Den Helder. In mei van dit jaar zijn brokken beton uit de klokkentoren gevallen. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Lees ook: Jeroen hoort de klap als eerste brokstuk uit kerktoren op straat valt. ’Volgens mij moeten we even de politie bellen’

In schriftelijke vragen aan het college zegt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur dat er bijna zes maanden na het incident nog niets aan de toren is gedaan. Daardoor vormt het nog steeds een gevaar voor de omgeving, aldus Hamerslag.

Communicatie
Hamerslag neemt het college de maat over de communicatie met de omwonenden: ’Er is toegezegd dat de bewoners door de gemeente op de hoogte zullen worden gehouden over reparatie van dit gemeentelijk monument. Deze toezegging is tot op heden niet nagekomen. Bent u het met ons eens dat hieruit blijkt dat de gemeente kennelijk onmachtig is om goed te communiceren met bewoners?’

Lees ook: Tien miljoen euro voor een iconisch uitzichtpunt. Laten we wat beters doen met dat geld | commentaar

Zij vindt dat de omwonenden zo snel mogelijk op de hoogte moeten worden gesteld van de actuele stand van zaken, omdat zij recht hebben op door de gemeente toegezegde informatie.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER