2023 oktober 06 Dreigt de Stelling nu (be)stuurloos te raken?

Dreigt de Stelling nu (be)stuurloos te raken?

Dreigt de Stelling nu (be)stuurloos te raken?

✅Door het opstappen van de directrice van Willemsoord BV, dreigt nu naast Willensoord ook de Stelling nu (be)stuurloos te raken.
Wij maken ons zorgen over de voortgang van zaken die in gang zijn gezet voor behoud en onderhoud van de Stelling. (Bunkers en Linie)
Wij gaan hierover het college bevragen
Regio Noordkop schreef hierover ⤵️

Den Helder – Het vertrek van Ariane Hoog, directeur-bestuurder van Willemsoord BV, heeft geleid tot een uitgebreide reactie van Behoorlijk Bestuur. “Hoog werd opgezadeld met een erfenis vanuit de twee gefuseerde organisaties, de Stelling en Willemsoord.” De fractie erkent dat de directeur fouten heeft gemaakt bij het sluiten van een nieuw energiecontract, maar ook met betrekking tot Grand Café Boefje. “Deze is door de directie van Willemsoord BV in onze ogen echt in de steek gelaten.” Echter, volgens Behoorlijk Bestuur zijn er ook tal van problemen die op het bord van de vertrekkende directeur zijn komen te liggen waarvan zij geen veroorzaker is.

Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag: “Waar het volgens ons om gaat is dat twee organisaties, de stelling en Willemsoord BV samen zijn gevoegd. Daar waren wij als partij geen direct voorstander van, omdat het te complex is. Je kan het één niet met het andere vergelijken en samenvoegen. Dit is volgens onze fractie geen goede zet geweest.” Haar fractie wil dat de gemeente weer de regie neemt en eigenaar van Willemsoord wordt. “Terug naar de gemeente en geen BV of welke constructie dan ook waar de gemeente op afstand staat, want dat werkt duidelijk niet. Wij zijn sowieso geen voorstander van de vele verbonden partijen die onze gemeente ‘rijk’ is.”

Verder betreurt Hamerslag het vertrek van directeur Hoog. “Zij deed in ieder geval goede zaken met betrekking tot het behoud van de Stelling en de bunkers. Wij zijn voorstander van dat wij behouden wat we hebben. Dat was nu juist iets waar mevrouw Hoog zich mee bezighield, zij was degene die vocht voor behoud cultureel erfgoed op Willemsoord, zelfs tegen Zeestad BV in.” Behoorlijk Bestuur begrijpt wel dat Hoog deze beslissing neemt, maar had graag gezien dat zij haar werk voort kon zetten onder een “wel werkbare constructie”. De fractie heeft het college gevraagd om een toezegging dat het opstappen van de directeur geen vertragende factor is voor de werkzaamheden op de Stelling.

Hoe reageren andere fracties?
Marije Boessenkool (GroenLinks) zegt het vertrek van Hoog ook te betreuren. “We denken dat het grootste probleem van Willemsoord in het organisatiemodel zit en niet zozeer alleen aan de directeur-bestuurder toe te schrijven is. We kunnen alleen maar hopen dat het onderzoek dat er komt de echte problemen aan het licht brengt en de juiste oplossingsrichting voor ons Helderse erfgoed.”

Al met al is er veel begrip voor de keuze van opstappen; het overheersende geluid is dat het de juiste keuze is. De PVV was immers nog steeds van plan om bij de komende gemeenteraad een motie ‘opzeggen vertrouwen in directeur-bestuurder Willemsoord’ in te dienen. Van Dongen (Stadspartij): “Mevrouw Hoog was de verkeerde persoon op de verkeerde plek.”

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER