2023 oktober 15 Video: Woordvoering, Duurzaamheid motie, Stop het gasverbod

Video: Woordvoering, Duurzaamheid motie, Stop het gasverbod

Video: Woordvoering, Duurzaamheid motie, Stop het gasverbod

⛔Stop het gasverbod
Van het gas gaf af gaan, gaat onze inwoners vele 10 duizenden euro’s kosten, euro’s die veel inwoners niet hebben en zij zullen zich hiervoor in schulden moeten steken. Hier zijn wij absoluut geen voorstander van.
💙❤️Afgelopen maandag 9 oktober hielden Sylvia Hamerslag en Gerrit Kooij hierover woordvoering, aanleiding was een duurzaamheid motie.⤵️

Eind september stond Zwanenbalg aardgasvrij op de agenda.
Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp is geen voorstander om van het gas af te gaan. Wij zijn voor het behouden van een compleet en dekkend aardgasnetwerk en deze niet te ontmantelen voordat er een betaalbaar (en dekkend) vervanger is voor aardgas.
❗Wij kregen tijdens de behandeling op 25 september weliswaar na langdurig aandringen een toezegging van het college dat geen woning gedwongen van het gas af gaat👈
De inspreker namens bewoners van deze buurt dhr van de Kooy gaf al aan dat doordat de huizen in Zwanenbalg grotendeels al voorzien van goede isolatie het feitelijk al bijdraagt aan vermindering van stikstof uitstoot. En ook in het hele stikstof en klimaat verhaal staan wij van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp uitermate kritisch.
BB was het in 2016 al geen voorstander om in 2040 Den Helder energieneutraal als doel te stellen. Wij hebben lang getwijfeld of wij de motie die nu voor ons ligt mede zullen indienen, wij gaan mee met het opschuiven naar 2050 Echter de motie die er nu ligt is voor ons iets te zwak en niet vertrekkend genoeg … ook tegen 2050 gaat Den Helder deze doelen namelijk niet halen en zal de realiteit deze motie op haalbaarheid in halen.
Omdat juist de meeste huizen in andere wijken niet kunnen bijdragen die energietransitie te halen. Dit zijn juist de wijken met huizen van de jaren 30 of ouder.
💙❤️Zeker zolang er geen betaalbare vervanger is voor gas, zou gas voor iedereen toegankelijk moeten zijn en blijven. Wij willen voorkomen dat er straks huishoudens zijn die in de kou komen te zitten.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER