2023 oktober 18 VEILIGHEID JULIANAPLEIN vervolg> De antwoorden op onze vragen zijn binnen

VEILIGHEID JULIANAPLEIN vervolg> De antwoorden op onze vragen zijn binnen

VEILIGHEID JULIANAPLEIN vervolg> De antwoorden op onze vragen zijn binnen

VEILIGHEID JULIANAPLEIN vervolg⤵️
💔De antwoorden op onze vragen zijn binnen
Schrijnend dat na de sluiting van de ijssalon er wel volop gehandhaafd werd en het direct rustiger werd op en rond het Julianaplein. Als de gemeente dat eerder had gedaan was de ijssalon nu nog open geweest.
👉De gemeente en DNO hebben de dagopvang afgeschaft en eenzijdig het convenant met de Visbuurt verbroken👈
❌Een gerucht gaat rond, dat de dagopvang in Tuindorp of het Fort gerealiseerd gaat worden.
Regio Noordkop schreef hierover ⤵️
College: Voldoende handhaving rond Julianaplein
Den Helder – De problemen op en rond het Julianaplein, die er recent nog toe leidde tot een ondernemer besloot zijn ijssalon te sluiten, hebben niet te maken met een gebrek aan handhaving. Dat zegt het college in reactie op vragen gesteld door de fracties van Behoorlijk Bestuur en de PVV. “Er is op dit moment geen gebrek aan handhaving, maar een gebrek aan verschillende dag- en nachtopvang voor met name de complexe casuïstiek die diversiteit aan zorg-, hulp en woonvragen hebben.”

Volgens het college zijn op de overlastlocaties en op de bij de gemeente bekende doelgroep meer dan 100 extra controles uitgevoerd. “Echter, de effectiviteit van handhaving wordt versterkt als ook de zorg- en hulpverlening zichtbaar aanwezig is of daar naar toe verwezen kan worden. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt.” Het college is niet bang dat de burger op enig moment het recht in eigen hand gaat nemen. “Wij hebben vertrouwen in de burgers dat zij het recht niet in eigen handen nemen. Verder heeft een aantal melders (rechtstreekse) telefoonnummers om zaken te melden of te bespreken met ambtenaren, wijkagenten en/of zorgverleners. Hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt”, zo schrijven burgemeester en wethouders.

✅BB stelt dat tal van loze beloften ervoor zorgen dat het vertrouwen van de burger in de politiek alsmaar kleiner wordt. Het college reageert: “Wij werken hard voor een leefbare en veilige stad. Dit doen wij samen met onze ketenpartners op verschillende thema’s en projecten. Wij doen echter geen beloftes van 100% veiligheid, want dat kunnen wij niet waar maken. Vanuit handhaving en toezicht doen we dat met de politie, maar ook met onze zorg- en hulpverleningsorganisaties, zodat deze kwetsbare doelgroep ook weer de juiste zorg en/of hulp krijgt.”
Overlast

✅“Bent u het met ons een dat door de ongebreidelde overlast van junks, bierdrinkende Polen, rondhangende asielzoekers, alcoholisten, winkeldiefstallen, bankslapers, verwarde personen en bedelaars de ondernemers worden weggepest uit Den Helder, waar de werkgelegenheid toch al niet voor het opscheppen ligt?”, was een van de vragen van BB. Reactie college: “Een dergelijke situatie is inderdaad niet wenselijk. Als gemeente werken we aan een inclusieve samenleving waar een plek is voor iedereen. Graag zien we dat er voldoende huisvesting, werk en dagbesteding is voor iedereen. Die is er op dit moment nog niet. Wel wordt de dagbesteding uitgebreid, wordt gekeken naar een winteropvang en wordt er gewerkt aan ankerplekken voor de meest complexe doelgroep.”

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER