2022 augustus 23 Geen sfeerverlichting in het Loopuytpark, Behoorlijk Bestuur wil weten waarom

Geen sfeerverlichting in het Loopuytpark, Behoorlijk Bestuur wil weten waarom

Geen sfeerverlichting in het Loopuytpark, Behoorlijk Bestuur wil weten waarom

De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft namens een aantal ondernemers politieke vragen gesteld over de mogelijkheid sfeerverlichting op te hangen in het Loopuytpark. De ondernemers hebben de gemeente eind vorig jaar benaderd met het idee om het park aantrekkelijker te maken met milieuvriendelijke sfeerverlichting, maar het lokale bestuur wil daar niet aan meewerken.

RegioNoordkop schreef hier het volgende over:

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft namens een aantal ondernemers politieke vragen gesteld over de mogelijkheid sfeerverlichting op te hangen in het Loopuytpark. De ondernemers hebben de gemeente eind vorig jaar benaderd met het idee om het park aantrekkelijker te maken met milieuvriendelijke sfeerverlichting, maar het lokale bestuur wil daar niet aan meewerken.

Gemeenteraadslid Marcel Karhof is verbaasd over de gang van zaken: “De ondernemers op het Loopuytpark hebben een opgeknapte omgeving, maar vangen bot bij de verdere invulling.” Volgens Behoorlijk Bestuur zijn er gesprekken geweest met ambtenaren en de verantwoordelijk wethouder en hebben de ondernemers zelf een bedrijf voorgesteld om de verlichting te gaan aanleggen. Dit kan op duurzame wijze en de ondernemers zijn bereid te betalen om de bomen, waaraan de verlichting moet komen te hangen, jaarlijks te controleren op ziekten.

Toch wil de gemeente niet meewerken aan het initiatief: “Tijdens de rondleiding waar twee projectleiders en iemand uit de ambtelijke organisatie aan deel nam, liet de ambtenaar vrijwel direct doorschemeren dat sfeerverlichting in bomen onbespreekbaar zou zijn.” Dit tot grote teleurstelling bij de ondernemers. Karhof vraagt zich af waarom er in de Beatrixstraat en aan het Julianaplein wel sfeerverlichting mag hangen. Ook wil hij graag weten welk besluit of beleidsplan ten grondslag ligt aan het weigeren van het verzoek.

Schriftelijke vragen BBvDH&J Loopuytpark

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER