2022 november 15 Schriftelijke Vragen> calamiteitenprotocol, schuilplaatsen of vluchtroutes

Schriftelijke Vragen> calamiteitenprotocol, schuilplaatsen of vluchtroutes

Schriftelijke Vragen> calamiteitenprotocol, schuilplaatsen of vluchtroutes

Weet u of er een calamiteitenprotocol bij gevaar is?
Zijn er bv schuilplaatsen of vluchtroutes?
Behoorlijk Bestuur stelde hier vragen over:
 • Naast de landelijke procedures vanuit het ministerie van defensie, NCTV, AIVD, MIVD en andere diensten,Treft het college ook maatregelen in het geval dat er een eventuele aanval zou komen?
  Zo ja, wat voor maatregelen zijn dit?
  Zo nee, waarom niet?
 • Is er vanuit het college een protocol voor wanneer Den Helder getroffen wordt?
  Zo ja, met wat voor soort aanvallen wordt rekening gehouden?
 • Ook zo ja, is daar speciaal rekening gehouden met de strategische infrastructuur of is er ook een protocol voor het beschermen van de inwoners?
  Zo nee, waarom niet?
Aanleiding en onderbouwing van deze vragen: 
Den Helder is de thuishaven van de Koninklijke Marine en een knooppunt in de offshore-activiteiten op het Nederlandse deel van de Noordzee. Den Helder Airport is een van de grootste offshoreluchthavens in Noordwest-Europa wat personenvervoer van en naar productieplatformen betreft. Tevens komen er pijpleidingen aan land en er is een grote gasbehandelingsinstallatie van de NAM.
In de 2e wereldoorlog was Den Helder de meest gebombardeerde stad vanwege de strategische ligging en het belang van de marine.

Nederland lijdt momenteel onder de enorme hoeveelheid problemen die de afgelopen jaren door het beleid zijn ontstaan. Nu blijkt dat onze premier ons in een moeilijke positie manoeuvreert door in de Europese unie uitspraken te doen waardoor Nederland op een gevaarlijke manier betrokken zou kunnen worden in de oorlog in de Oekraïne. Zo doet hij zeer agressieve uitspraken als: ”Putin zal niet stoppen bij Oekraïne als wij hem nu niet tegenhouden” Deze uitspraken hebben reeds de aandacht getrokken van Rusland welke om opheldering heeft gevraagd. Uit de samenleving bereiken ons steeds vaker vragen van burgers die verontrust raken door het agressieve gedrag van de premier van Nederland.

In de telegraaf van 31 oktober 2022 staat een artikel dat Rusland de Nederlandse ambassadeur op het matje heeft geroepen. Volgens Moskou heeft de Britse inlichtingendienst op 20 oktober geprobeerd om de militaire attaché bij de Russische ambassade in Den Haag te rekruteren. Nederland moet maatregelen nemen om dergelijke praktijken in de toekomst te voorkomen, laat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring weten.

Ook in het Noordhollands Dagblad van 8 november 2022 staat in een artikel over de Nederlandse marine dat Zr.Ms. Tromp raketten heeft gelanceerd en munitie heeft verschoten ter voorbereiding op een eventuele escalatie van de Oekraïne-oorlog.

Aangezien de premier door zijn uitspraken Nederland een oorlog in zou kunnen manoeuvreren en de marine met de quote “Ineens zijn de scenario’s die wij oefenen werkelijkheid” in de krant staat is het niet onwaarschijnlijk dat Den Helder een potentieel doelwit zou kunnen worden.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER