2023 maart 04 Over fietsenloods Willemsoord

Over fietsenloods Willemsoord

Over fietsenloods Willemsoord

Uiteraard zijn wij tegen bebouwing op Willemsoord welke niet binnen het bestemmingsplan past.
Wat onze fractie betreft valt deze loods wel degelijk onder het plan Stadhuis en zou het dus openbaar moeten zijn en vallen de kosten onder het stadhuis.
Dit wordt uiteraard door het college niet erkent.
Wij blijven kritisch en proberen wat krom is nog enigszins recht te trekken.

Vandaag in het NHD⤵️
De fietsenloods op Willemsoord moet ook door bezoekers van Willemsoord gebruikt kunnen worden, vinden Behoorlijk Bestuur en Fractie Pastoor
© Beeld gemeente Den Helder
Delano Weltevreden
DEN HELDER
De fietsenloods die bij het stadhuis komt, moet ’s avonds en ’s nachts ook kunnen worden gebruikt door bezoekers van de bioscoop, de schouwburg of een horecagelegenheid. Dat vinden Behoorlijk Bestuur (BB) en Fractie Pastoor (FP).
De fracties proberen dat in de raadsvergadering van maandag 6 maart met een motie voor elkaar te krijgen. De fietsenloods moet bij Gebouw 72 komen. Het moet ook voor het stadhuis bestemde transformatorkasten aan het oog onttrekken. „Om verrommeling van de openbare ruimte te beperken”, legde gemeentelijk woordvoerder Kay Korevaar eerder uit.
Voor de fietsenloods is een omgevingsvergunning aangevraagd. Omdat het bouwplan in strijd is met het geldende bestemmingsplan, moet er een ontheffingsprocedure worden gevoerd. Aan de gemeenteraad is gevraagd de omgevingsvergunning te verlenen.
 
Vierentwintig meter
De loods wordt twaalf bij vierentwintig meter groot. Het moet ruimte bieden aan minimaal honderdveertig fietsen en zeker dertig scooters of bakfietsen. De loodsdeuren gaan ’s ochtends open en ’s avonds dicht. „’s Nachts is de loods dus niet toegankelijk. Op dit moment wordt nog nader onderzocht of medegebruik mogelijk is. Ook kan de loods eventueel ingezet worden voor speciale evenementen op Willemsoord”, vertelde de woordvoerder.
Als de fietsenloods alleen bestemd is voor ambtenaren, is het geen apart project in het kader van de herinrichting van de openbare ruimte, vinden BB en FP. Als het college vindt dat de loods wél hoort bij de herinrichting van de openbare ruimte, moeten ook bezoekers van voorzieningen op Willemsoord er gebruik van kunnen maken.
De twee fracties vragen de raad om het college op te dragen de loods ’s avonds en ’s nachts open te stellen voor bezoekers van Willemsoord. Om de fietsenloods veilig en vrij van vandalisme te houden, zouden ondernemers op Willemsoord fietsparkeerkaartjes kunnen verkopen.
De raadsvergadering begint maandagavond om half acht.
Kan een afbeelding zijn van de tekst '10 Noordhollands Dagblad De fietsenloods op Willemsoord moet ook door bezoekers van Willemsoord gebruikt kunnen worden, vinden Behoorlijk Bestuur en Fractie Pastoor Een impressie van de fietsenloods. © Beeld gemeente Den Helder'

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER