2023 augustus 15 Opheldering over mogelijke steunvraag van Willemsoord BV?

Opheldering over mogelijke steunvraag van Willemsoord BV?

Opheldering over mogelijke steunvraag van Willemsoord BV?

VVD heeft niets met discussies op sociale media, maar vind het blijkbaar wel acceptabel dat de gemeenteraad alles vanuit de krant moet vernemen.
Wij van Behoorlijk Bestuur tekenen niet bij het kruisje, zoals de coalitie waarschijnlijk wel gaat doen.
Zoiets als het onderstaande spreekwoord ⤵️
‘ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was’
Na allerlei discussie en overleg is geen enkel besluit genomen en gaan de zaken gewoon weer door zoals voorheen.

Vandaag NHD⤵️
Delano Weltevreden
VVD wil opheldering van het college over mogelijke steunvraag van Willemsoord BV. ’Transparant, openbaar, de feiten op tafel’

Meer raadsfracties roeren zich na de onthulling in deze krant dat Willemsoord BV de gemeente waarschijnlijk om steun zal vragen om ondernemers te compenseren voor hoge energierekeningen.
Stadspartij, D66, Fractie Pastoor en Samen Actief hadden al van zich laten horen. Van die partijen is coalitiepartij Stadspartij het meest uitgesproken: er kan van enige steun alleen sprake zijn als er maatregelen worden genomen op Willemsoord.

De ondernemers hebben geen eigen energiecontract. Willemsoord koopt energie in en stuurt de ondernemers de rekening. Vorig jaar is buiten medeweten van de afnemers een nieuw, duurder, energiecontract afgesloten. De ondernemers kwamen daar maanden later achter, toen zij van Willemsoord BV een forse naheffing kregen. Omdat de huur met 14 procent is verhoogd, zeggen de ondernemers dat de lasten niet te dragen zijn. Zij eisen een oplossing van directeur-bestuurder Ariane Hoog.
Hoog heeft eerst met de gemeente (aandeelhouder) en de Raad van Commissarissen gesproken. Vervolgens heeft zij met de ondernemers afgesproken dat per ondernemer naar een oplossing wordt gezocht. In het gespreksverslag van de ontmoeting staat dat de gesprekken vóór eind augustus moeten zijn afgerond, met het oog op de begrotingsbehandeling. Daaruit kan worden afgeleid dat Willemsoord BV de gemeente gaat vragen om financiële steun zodat de ondernemers kunnen worden gecompenseerd.

Geen standpunt
VVD neemt nog geen standpunt in. De fractie wil het onderwerp op de agenda van de eerstvolgende commissievergadering bestuur en middelen hebben. Die wordt op 4 september gehouden. Fractievoorzitter Henriëtte Weerstand-Slot: ,,Het is een belangrijk onderwerp dat niet onbesproken kan blijven. Debatten hierover horen niet thuis op Facebook of andere social media kanalen. De discussie hoort thuis in de raad. Transparant, openbaar, met de feiten op tafel. Wij horen graag van het college wat de feiten zijn, zodat we met elkaar, zonder vooringenomen standpunten en aannames, het debat kunnen voeren.’’
Behoorlijk Bestuur heeft geen debat nodig, blijkt uit de reactie van Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij: ,,We zijn benieuwd welke truc er straks uit de hoge hoed wordt getrokken. De raad mag straks, met de rug tegen de muur, de knip trekken. Zo gaat het college altijd te werk met betrekking tot verbonden partijen en subsidie slurpende partijen als De Nollen, Port of Den Helder en schouwburg de Kampanje. Maar ook tegen deze geldvraag zeggen wij nee.’
Afbeelding Redmouse⤵️
Gebouw 39, geen eigendom van Willemsoord BV, wordt in rap tempo verduurzaamd. De eigenaren hebben een naheffing van tienduizenden euro’s ontvangen.
May be an image of text that says 'VVD wil opheldering van het college over mogelijke steunvraag van Willemsoord BV. Transparant, openbaar, de feiten op tafel' Gebouw 39, geen eigendom van Willemsoord BV, wordt in rap tempo verduurzaamd. De eigenaren hebben een naheffing van tienduizenden euro's ontvangen. archieffoto RedMouse'

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER