2023 augustus 24 NHD over schriftelijke vragen ’Stop met dure inhuurkrachten en adviesbureaus’

NHD over schriftelijke vragen ’Stop met dure inhuurkrachten en adviesbureaus’

NHD over schriftelijke vragen ’Stop met dure inhuurkrachten en adviesbureaus’

In het Noord Hollands Dagblad schreef Delano Weltevreden vandaag over onze vragen⤵️
’Stop met dure inhuurkrachten en adviesbureaus’
 
Den Helder Het moet afgelopen zijn met ambtenaren die na hun ontslag door de gemeente worden ingehuurd om dezelfde werkzaamheden te verrichten voor een hogere vergoeding. Dat vindt Behoorlijk Bestuur. De fractie wil van burgemeester en wethouders weten hoe vaak dat de afgelopen vijf jaar in Den Helder is gebeurd.
Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag vindt dat ’de verbonden partijen, externe partners en regionale clubs’, in Den Helder de dienst uitmaken. De politieke partijen die het voor het zeggen hebben keren zich in de ogen van de grootste oppositiepartij ’nog steeds bewust af van de inwoners en doen met regelmaat precies het tegenovergestelde van wat zij beloofd hebben’.
 
Er wordt volgens BB jaarlijks miljoenen uitgegeven aan externe bureaus omdat het ambtelijk apparaat kennelijk niet in staat is dat werk te doen. Het liefst heeft BB dat ambtenaren de besluitvoering voorbereiden en dat burgers bijdragen aan de adviezen.
 
De fractie wil van het college weten of en zo ja hoe het stadsbestuur afstand wil nemen van externe bureaus. Geld dat de gemeente aan ontwikkelbedrijf Zeestad geeft, volgens BB ruim drie miljoen euro per jaar, verdwijnt onder meer naar allerlei adviesbureaus en tijdelijke inhuurkrachten zegt de partij. De fractie wil weten hoeveel geld Zeestad kwijt is aan die externen.
 
Volgens BB kan de gemeente geld besparen door gekwalificeerde ambtenaren in vaste dienst aan te nemen. Die kosten veel minder dan inhuurkrachten. De fractie hoopt dat het college daar werk van wil maken.
May be an image of text

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER