2023 september 14 Blog: WIJKWANDELING Stad Binnen de Linie

Blog: WIJKWANDELING Stad Binnen de Linie

Blog: WIJKWANDELING Stad Binnen de Linie

Afgelopen dinsdag namen Netty Kolsteeg en Sjoerd Oudijk namens onze fractie deel aan de Wijk wandeling Stad Binnen de Linie d.d. 12 september 2023
Netty schreef hier een verslag over⤵️

Hier heb ik met veel plezier aan meegedaan, gezien de vele veranderingen/ontwikkelingen die op stapel staan voor de Stad Binnen de Linie.
Helaas kon ik niet bij de oploop bij Verdeli zijn, gezien mijn vervoermiddel mij op het laatste moment in de steek liet. Ik ben echter gastvrij ontvangen bij Citymarketing in afwachting van de groep wijkwandelaars.

Na de aankomst van de groep kregen wij uitgebreid uitleg van de heer Paul Fransen van de gemeente, die ons enthousiast uitlegde aan de hand van de maquette hoe mooi ons stadshart gaat worden en wat de plannen van de gemeente zijn. De heer de Boer van de woningstichting vertelde over o.a. de plannen wat betreft de nieuwbouw en waar dit plaats gaat vinden. Verder legde de heer de Boer uit dat, als de woningstichting een pand verkoopt voor b.v. 4,5 ton, dit niet is om winst te maken maar om verlies te dekken, aangezien alle ingrediënten voor nieuwbouw, zoals grond, materiaal en energie vele malen duurder zijn geworden.
Persoonlijk vind ik dit wel nuttige informatie, omdat je je kunt afvragen wie die enorme prijzen gaat/kan betalen, zeker niet de starters of kamerzoekende studenten.
Nadien vertrokken wij richting de Beatrixstraat, alwaar wij uitleg kregen over het bouwwerk de garage, waarboven woningen komen en beneden de openbare toiletten, Blokker en het Kruitvat.
De fietsenstalling gaat niet door, dat is wel jammer, zoals terecht werd opgemerkt, een fietsenstalling wordt vaker beloofd en uiteindelijk uit het plan geschreven, terwijl Den Helder toch pretendeert een fietsvriendelijke gemeente te zijn. Er komen wel plekken/fietsenstallingen in de Beatrixstraat, niet met bewaking, dit is te kostbaar. Ook wordt gedacht aan de renovatie van het pand van de Blokker,
Dit alles zal echter pas plaatsvinden als de garage is afgebouwd.

Helaas is de verwijderde Paddenstoel niet herplaatst maar gesloopt, lijkt me inderdaad lastig om dit bouwwerk ergens anders te plaatsen, aangezien, zoals de heer de Boer uitlegde het gebouw en de paddenstoel samen een geheel vormden.

Van daaruit gingen we richting het Schipperscafé, waar ik persoonlijk al vele malen ben geweest. Het is een café op een mooie plek. De heer Paul Schaap gaf een bijzonder interessante presentatie over de Museumhaven, de geschiedenis van Willemsoord, hoe Willemsoord aan zijn naam gekomen is en hoe wij vandaag in de voetsporen van Napoleon zijn getreden. Hoe wij de enige gemeente zijn die “wervianen” hebben.

Politiek gevoelige vragen wist hij behendig te pareren. Hij gaf wel aan de scheuren in het nieuwe stadhuis in de gaten te houden, hij voelt zich verantwoordelijk voor het behoud van dit mooie pand. Gezien het tekort aan vrijwilligers werd er voorgesteld door de beheerder van het Schipperscafé dat er vrijwilligers zullen worden geworven bij de ambtenaren die het nieuwe stadhuis zullen bevolken.
May be an image of wingtip shoes and boots
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER