2023 oktober 12 Video: Woordvoering, Arbeidsmigranten in pand Rabobank? Dan hoeft er volgens ons niet meer gebouwd te worden naast de Doggershoek

Video: Woordvoering, Arbeidsmigranten in pand Rabobank? Dan hoeft er volgens ons niet meer gebouwd te worden naast de Doggershoek

Video: Woordvoering, Arbeidsmigranten in pand Rabobank? Dan hoeft er volgens ons niet meer gebouwd te worden naast de Doggershoek

Wij zijn mbt arbeidsmigranten vanuit de Regio, tegen huisvesting in onze gemeente. Deze horen wat ons betreft gehuisvest worden in de gemeente waar zij wonen.
👉Wij zij dan ook geen voorstander de te realiseren wooncomplexen bij de Dogger. 👈
Arbeidsmigranten in pand Rabobank? Dan hoeft er misschien niet meer gebouwd te worden naast de Doggershoek in Den Helder
Delano Weltevreden
DEN HELDER

De gemeente heeft ’meerdere principeverzoeken’ ontvangen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het gebouw van de Rabobank op Kooypunt. Als daar groen licht voor komt, gaat er mogelijk een streep door het plan om naast azc Doggershoek een pand te bouwen voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

✅Raadslid Gerrit Kooij (Behoorlijk Bestuur) refereerde tijdens de raadsvergadering van maandag aan een artikel op Regio Noordkop: iemand wil het pand van de Rabobank kopen en daar arbeidsmigranten in huisvesten.
Als de gemeente toestemming geeft voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het bankgebouw, vindt Behoorlijk Bestuur dat alle arbeidsmigranten naar het Rabopand moeten en dat er naast azc Doggershoek geen pand meer moet worden gebouwd voor de huisvesting van een paar honderd buitenlandse werknemers. In plaats daarvan zouden op die plek, wat BB betreft, nieuwbouwwoningen moeten komen voor de inwoners van Den Helder.
Nieuwbouwwoningen

Wethouder Bais zegt dat er geen nieuwbouwwoningen op die plek komen. Als de gemeente toestemming geeft voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het Rabopand, zal de gemeente zich beraden over de geplande nieuwbouw naast de Doggershoek. Daarbij zal ook worden gekeken naar het plan om honderd flexwoningen te bouwen naast techniekcampus Tetrix.

✅Raadslid Gerrit Kooij zegt dat bewoners van de Hulkstraat fel tegen de gemeentelijke plannen zijn om op de Dogger flexwoningen te bouwen en daar arbeidsmigranten te huisvesten. ,,Zij willen dat pertinent niet.’’ De bewoners vrezen een toename van de overlast die zij nu al zeggen te ervaren. Als de gemeente toch besluit de plannen op de Dogger door te zetten zal dat volgens Kooij leiden tot een confrontatie met de omwonenden: ,,Zij zullen zich met hand en tand verzetten en zijn bereid om alles wat in hun macht ligt te doen om het tegen te houden.’’ Dat houdt volgens Kooij ook in dat zij de rechter zullen vragen het gemeentelijke plan tegen te houden.
Wethouder Bais zegt op de hoogte te zijn van de wensen van de omwonenden. Een woordvoerder van de omwonenden zegt dat zij in gesprek zijn met het college en dat zij er op dit moment geen behoefte aan hebben over de kwestie uit te wijden.
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER