2023 november 10 Wij hebben vragen gesteld over wijkwandelingen/bezoeken. Het NHD schreef hierover

Wij hebben vragen gesteld over wijkwandelingen/bezoeken. Het NHD schreef hierover

Wij hebben vragen gesteld over wijkwandelingen/bezoeken. Het NHD schreef hierover

Wij hebben vragen gesteld over wijkwandelingen/bezoeken.
Het NHD schreef hierover⤵️
De gemeenteraad gaat vaker wandelingen maken door Helderse wijken. ’Zelf zien welke problemen daar leven’
De gemeenteraad gaat waarschijnlijk vaker wandelingen maken door Helderse wijken, onder andere door de Visbuurt.
 
Delano Weltevreden
DEN HELDER
De gemeenteraad gaat vaker wijkwandelingen maken, ook door kwetsbare wijken. Burgemeester en wethouders is het eens met het voorstel van Behoorlijk Bestuur (BB) om dat te doen.
BB verwijst naar een recente wijkwandeling in Stad binnen de Linie, georganiseerd voor raads- en commissieleden. Die wandeling is ’als heel informatief en prettig ervaren’, en is voor herhaling vatbaar, zegt de fractie.
 
Lees ook: Gaat buurthuis de Viskom in Den Helder verkassen naar Maranathakerk? ’We vinden het belangrijk om de kerk te behouden voor de buurt en het een functie te geven’.. (note:Informatie naar aanleiding van vragen BB)
 
Het college is net zo enthousiast over de wijkwandeling door een deel van het stadshart, blijkt uit het antwoord van het college op de vragen van BB. De frequentie en de inhoud van de wandelingen bepaalt de gemeenteraad, staat in de brief: ‘Het college faciliteert graag dit soort momenten waarop uw raad zich kan informeren over de situatie in de wijken van de gemeente en over de inzet en de rol van onze samenwerkingspartners.’
 
Informatief
BB zou het ’heel leerzaam en informatief’ vinden als er ook wandelingen worden gemaakt door probleemwijken. Bijvoorbeeld de Visbuurt en de Sluisdijkbuurt. Dan kan de raad zelf zien welke problemen daar leven. Met de raadsgriffie is volgens het college al afgesproken dat een volgende wandeling inzoomt op bijvoorbeeld de Sluisdijkbuurt en Nieuw Den Helder.
Als de raad de wijken bezoekt, zouden bewoners zich meer betrokken kunnen gaan voelen bij de politiek, denkt BB. Het college vindt dat de representatieve rol van de raad met zulke wijkbezoeken ondersteund kan worden.
May be an image of 2 people and text that says '10 Noordhollands Dagblad De gemeenteraad gaat vaker wandelingen maken door Helderse wijken. 'Zelf zien welke problemen daar leven' De gemeenteraad gaat waarschijnlijk vaker wandelingen maken door Helderse wijken, onder andere door de Visbuurt. archieffoto RedMouse'
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER