2023 december 10 ZEESTAD….. STOP! Behoorlijk Bestuur is geen voorstander van de vele verbonden partijen, waar de gemeenteraad en dus de burger op afstand staat.

ZEESTAD….. STOP! Behoorlijk Bestuur is geen voorstander van de vele verbonden partijen, waar de gemeenteraad en dus de burger op afstand staat.

ZEESTAD….. STOP! Behoorlijk Bestuur is geen voorstander van de vele verbonden partijen, waar de gemeenteraad en dus de burger op afstand staat.

ZEESTAD….. STOP❗
Behoorlijk Bestuur is geen voorstander van de vele verbonden partijen, waar de gemeenteraad en dus de burger op afstand staat. Zij willen namelijk gewoon hun gang kunnen gaan. Zeestad is zelfs hier bewust zo op ingericht, om politieke (dus het volk) veranderingen te omzeilen, doel bij de oprichting was, dat het een externe partij moest zijn die boven alle partijen staat.
Dus…. Zonder inspraak of een ordentelijk beroep en bezwaarprocedure te volgen wensen zij hun plannen en die van externe partners er door te duwen.

Het NHD schreef vandaag over ZEESTAD en ons standpunt komt hierin goed naar voren. ⤵️
Welke rol krijgt ontwikkelbedrijf Zeestad in Den Helder na 2024?
Zeestad houdt zich ook bezig met de realisatie van de Seasaw op de Helderse zeedijk.

Delano Weltevreden
DEN HELDER
Welke rol gaat ontwikkelbedrijf Zeestad vanaf 1 januari 2025 spelen in de uitvoering van grote gemeentelijke projecten? Dat moet de gemeenteraad van Den Helder in 2024 bepalen. Eerst wordt een bijeenkomst gehouden over nut en noodzaak van de organisatie.
Hoewel in de gemeenteraad aan de poten van het ontwikkelbedrijf wordt gezaagd, is de toekomst van Zeestad niet in gevaar. Het bedrijf is door de gemeente en de provincie Noord-Holland in het leven geroepen om de omvangrijke stadsvernieuwingsplannen te trekken.
De meest recente aanvallen op Zeestad in de gemeenteraad kwamen van Behoorlijk Bestuur. BB wilde bij de begrotingsbehandeling voorkomen dat er 900.000 euro voor Zeestad werd gereserveerd. Dat geld is volgens het college in 2024 nodig om lopende projecten af te kunnen ronden. BB vindt echter dat Zeestad te veel geld kost en dat de taken terug moeten naar de gemeente. Zes raadsleden stemden voor: de twee van Samen Actief, Leo van Esdonk van Fractie Pastoor en de drie aanwezige leden van BB.
De raad voelde ook niets voor een motie van BB waarin werd gevraagd Zeestad op te heffen. Slechts zeven raadsleden zijn daar voorstander van. De raad beslist komend jaar wat het ontwikkelbedrijf de komende jaren moet gaan doen. D66’er Hans Verhoef, die tegen de motie van BB stemde, vindt dat Den Helder misschien zelfs een Zeestad XXL nodig heeft.

Op 5 februari wordt in een zogenoemde beeldvormende vergadering gesproken over nut en noodzaak van het ontwikkelbedrijf en de toekomstige rol van Zeestad.
Afbeelding: Zeestad houdt zich ook bezig met de realisatie van de Seasaw op de Helderse zeedijk.
© illustratie MVRDV⤵️
May be an image of 10 people and text that says 'Welke rol krijgt ontwikkelbedrijf Zeestad in Den Helder na 2024? Zeestad houdt zich ook bezig met de realisatie van de Seasaw op de Helderse zeedijk. illustratie MVRDV'

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER